Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

DJ Hero

Vi DJ:s har smutskastat DJ Hero från första dagen, redan då rykten online gjorde gällande att Activision hade en vidareutveckling av Guitar Hero på gång och var beredda att ta steget från rockscenen in i rökfyllda nattklubbar.

När Activision väl bekräftade spelet och ett datum offentliggjordes var jag, trots mina fördomar, ändå den som skrek högst i redaktionen om att först få provköra spelet. Ingen var mer nyfiken än jag om Freestyle Games verkligen lyckats fånga den ädla DJ-konstens själ.

Till sin hjälp har utvecklarna haft inga mindre än Jazzy Jeff, Grand Master Flash, Daft Punk, Jay-Z och Eminem (bara för att nämna några) för att utveckla spelet och ta fram de olika låtmixarna som vi hittar i spelet.

Discjockey eller mash-jockey?
Det som skiljer DJ Hero från riktigt DJ:ande är faktiskt att du inte riktigt DJ:ar. Istället för att spela med två skivspelare, och själv välja vilka låtar du ska spela, spelar du istället på en enkel skivspelare där du crossfadar mellan två ihopmixade låtar. Likheter finns såklart, men den riktiga grundstommen och den äkta känslan med allt vad DJ:ande innebär kommer DJ Hero aldrig att ge dig.

Med hjälp av de tre knapparna på skivtallriken aktiverar du samplingar, scratchar och försöker pricka in andra targets i takt med att musiken spelas – allt enligt samma framgångsrika recept som i föregångaren Guitar Hero. Skivtallriken som är fullt roterbar åt båda håll används för att scratcha. Om du sköter dig riktigt bra får du också läge till att göra en backspin – snurra på skivtallriken ett varv bakåt för att snurra tillbaka musiken och skörda extra bonuspoäng för allt vad du är värd.

Annons

Utöver skivtallriken och crossfadern har du dessutom en ratt med vilken du faktiskt själv kan förvränga musiken som du vill – du använder också den till att välja mellan en handfull samplingar att kasta in när tillfälle ges. Med den sista knappen aktiverar du Euphoria-läget (motsvarigheten till Guitar Heros Star power), där du under en begränsad tid också får läge till att samla extra poäng.

Broader than Broadway
Det som gör DJ Hero bättre än Guitar Hero är framför allt spelets bredd. Förutom att du har mer frihet att påverka musiken har du också fler knappar och fler spelmoment att hålla reda på. I DJ Hero är det också en enorm bredd och variation på musiken – här finns definitivt något som lär tilltala alla. I paketet finns ett 100-tal mixar att dansa loss till – allt från 50 cent och Gwen Stefani till Foo Fighters och Queen.
ppa in med gitarren
Ett tiotal låtar har även gitarrstöd – sätt några öl på kylning och be polaren komma över med sin Guitar Hero-gitarr och hoppa in i spelet. Förfesten är säkrad.

DJ:s kan slappna av
Ingen DJ behöver oroa sig för att bli av med sitt jobb för att en finnig 15-åring lärt sig alla låtarna utan och innan och gjort succé på Youtube. Precis som Guitar Hero ska DJ Hero tas för vad det är – ett ruggigt roligt partyspel för alla som uppskattar musik. Med fler nedladdningsbara mixar att se fram emot kommer det ta lång stund innan vi lär tröttna på spelet. Det enda som saknas är en ytterligare skivspelare för att ännu mer kunna simulera det riktiga DJ-andet. Om det blir verklighet till uppföljaren kanske vi som faktiskt DJ:ar på riktigt bör se oss över axeln.

DJ Hero

Vi DJ:s har smutskastat DJ Hero från första dagen, redan då rykten online gjorde gällande att Activision hade en vidareutveckling av Guitar Hero på gång och var beredda att ta steget från rockscenen in i rökfyllda nattklubbar.


4
Vi diggar
  • Variationen
  • bredden på musiken
  • Guitar Hero-integration
Vi dissar
  • Ge oss två skivspelare i DJ Hero 2 - då börjar vi snacka!
Visa kommentarer / Kommentera nu
DJ Hero -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17