Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Digital Life på E3 2017

Topp 10 från årets största spelmässa

Med 68 400 besökare och 293 utställare är E3 i Los Angeles världens största och viktigaste spelmässa. Digital Life åkte dit för att träffa utvecklare och prova framtidens titlar – och det här är våra favoriter.

1. Anthem

Bioware, skaparna av episka rollspel som Mass Effect och Dragon Age, är tillbaka och det med besked. Deras nya spel Anthem fanns visserligen inte att spela på mässgolvet, men den trailer som visades upp tog oss med storm. Så vitt vi kan förstå rör det sig om ett onlinebaserat actionspel där du och dina vänner får utforska främmande världar tillsammans iförda varsin högteknologisk superrustning. Om det färdiga spelet kommer att vara lika vackert som trailern vill få oss att tro får vi veta hösten 2018 då det beräknas vara färdigt.

2. A Way Out

Filmregissören Josef Fares är tillbaka efter succén med Brothers: A Tale of two Sons. I A Way Out ska du bryta dig ut ur ett fängelse, men det är ingenting du kommer att göra på egen hand. Spelet är nämligen helt och hållet utvecklat för två spelare med delad skärm. Det kan verka taskigt att exkludera ensamspelare, men den kompromisslösa inställningen har banat väg för spännande problemlösning som vi aldrig sett förut.

Annons

3. Super Mario Odyssey

Super Mario 3D World var visserligen ett utmärkt spel, men det var inget nytt Super Mario Galaxy. Den här gången lär vi dock inte bli besvikna. Super Mario Odyssey fortsätter på samma spår som Super Mario 64, Super Mario Sunshine och de båda Galaxy-spelen, och efter att ha provspelat två av spelet banor kan vi konstatera att uppfinningsrikedomen är på topp. New York-inspirerade New Donk City kan närmast liknas vid ett Grand Theft Auto i miniatyr med sitt urbana stadslandskap och sin fria uppdragsstruktur medan Sand Kingdom bjuder på klassisk Mario-öken med en mexikansk touch. Den stora nyheten är att Mario kan ta kontroll över såväl fiender som objekt med hjälp av sin hatt – som i det här spelet är en storögd figur vid namn Cappy!

Läs även
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

4. Xbox One X

Superkonsolen som tidigare gick under namnet Project Scorpio avtäcktes under Microsofts presskonferens och det slutgiltiga namnet är … Xbox One X! Konsolen kör samma spel som Xbox One och Xbox One S men låser upp bättre grafikinställningar och 4k-upplösning. Världens mest kraftfulla spelkonsol, säger Microsoft själva, och efter att ha spelat ett högupplöst Forza Motorsport 7 har vi ingen anledning att misstro dem. Att den dessutom är betydligt mindre än sin föregångare gör oss inte mindre sugna! Xbox One X släpps i november till priset 499 dollar.

5. Detroit: Become Human

Beyond: Two Souls var kanske ingen höjdare, men eftersom vi gillade både Fahrenheit och Heavy Rain vågar vi fortfarande hoppas på David Cage och hans Quantic Dream. Den här gången har man garderat sig mot kritik rörande stela karaktärer som känns ”nästan som människor, men ändå inte riktigt” genom att göra dem till androider. Smart drag! Av det vi testat verkar denna futuristiska noir-thriller riktigt lovande. Detroit: Become Human släpps exklusivt till Playstation 4, men i dagsläget har vi inget datum.


Henrik Blomgren, Digital Lifes spelredaktör, utanför E3-mässan i Los Angeles.

6. Sea of Thieves

Rares sjörövarlir Sea of Thieves går från klarhet till klarhet. Av det vi har testat kommer det färdiga spelet vara precis så kul som vi hoppats på. I början av 2018 får vi samla ihop vännerna, ladda kanonerna och ge oss ut på de sju haven. Släpps exklusivt för Xbox One och pc.

7. Spider-Man

Ett spel baserat på Spindelmannen? Kan det vara något? Ja faktiskt! Med Insomniac Games nya Spider-Man ser den maskerade nätspinnaren ut att få sin egen motsvarighet till Batmans Arkham-spel. Det är galet snyggt och precis så spektakulärt som vi vill att ett Spider-Man-spel ska vara. Släpps 2018 till Playstation 4.

8. Beyond Good & Evil 2

Vi fick visserligen inte se mer än en förrenderad trailer, men att Rayman-pappan Michel Ancel klev upp på Ubisofts scen och utannonserade Beyond Good & Evil 2 är ändå en riktigt stor grej i spelvärlden. Det första spelet släpptes 2003 och sedan dess har en hängiven fanskara väntat på en uppföljare. Den som väntar på något gott …

9. Assassin’s Creed: Origins

De senaste spelen i Ubisofts populära lönnmördarserie har knappast varit seriens bästa, men om du ska ge serien en chans till så är det nu. Inför Assassins Creed: Origins har man tagit ett uppehåll på två år istället för ett – och att teamet är det samma som utvecklade piratspelet Assassin’s Creed IV: Black Flag bådar gott. Den här gången reser vi till antikens Egypten, bland pyramider, faraoner och sanddyner. Spelet är friare än någonsin förut och känns förbluffande fräscht.

10. Alla spel som fick vr-stöd

Eftersom ingen verkar vilja utveckla några fullskaliga storspel för virtual reality får nöja oss med det nästa bästa: gamla spel som får vr-stöd! På mässan visades bland annat Skyrim, Fallout 4 och Doom upp i nya vr-anpassade versioner.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Digital Life på E3 2017 - Topp 10 från årets största spelmässa Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17