Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Tillbaka till helvetet!

Diablo 3

Efter 12 års väntan är det äntligen dags för världens gamers att återigen slita ut möss i en rasande takt. Välkommen tillbaka till helvetet.

Nervös början

Som för många andra spelare har mina första dagar med Diablo 3 kantats av problem. Allt från tungt belastade servrar som envisats med att vägra släppa in mig till den gamla hederliga blåskärmen.

Det är lätt att klaga på Blizzard men när det väl fungerar är det förbaskat svårt att slita sig från Diablo 3. Kampanjen är kort och kommer inte att vinna några priser för bästa story. Men precis som i de tidigare delarna i serien handlar Diablo 3 mest om att “grinda”, det vill säga nöta uppdrag i jakten på nästa sällsynta vapen eller del i din rustning.

Den handritade grafiken är fantastiskt vacker att se på, och glädjande nog krävs det ingen monsterdator för att spela. Med de lägsta grafikinställningarna kunde jag till och med köra det på min reservdator med integrerat grafikkort.

Klickfest

Är du en casualspelare och oftast spelar själv kommer du troligen spela Diablo 3 med en av de fem karaktärerna som finns, döda ett par tusen fiender, klara kampanjen och känna lite värk i höger pekfinger innan du går vidare till nästa spel.

Annons

Eller så fastnar du som en del gör. Då blir begäret efter det där sällsynta vapnet för stort och beroendet ett faktum. Guldsamlandet blir viktigare för att du ska kunna köpa något häftigt i auktionshuset som du kan visa upp för alla andra.

Karaktärsuppbyggnaden har förändrats sedan förra delen. På ett sätt har den förenklats eftersom man inte behöver lägga så mycket fokus varje gång man stiger i nivå, utan det handlar mer om att välja vilka fåtal skills som man ska ha tillgängliga via musknapparna och kortkommandon på tangentbordet. Antalet kombinationer överstiger föregångarens rejält, men det gäller att göra rätt val. När fienderna väller fram duger inte enkla närstridsattacker – då gäller det att plocka fram en attack som sänker hela horder.

Förstörd sommar

Diablo 3 är väldigt likt sina föregångare och varför ändra på ett vinnande koncept? Älskade du Diablo 1 och 2 kommer kärleken att bestå eftersom du får mer av det goda med ett lager polish ovanpå.

I sommar tar jag inga risker med det tunna ozonlagret, utan tänker hitta mig en ny rustning. Vi ses i Sanctuary.

Tillbaka till helvetet!

Efter 12 års väntan är det äntligen dags för världens gamers att återigen slita ut möss i en rasande takt. Välkommen tillbaka till helvetet.


4
Vi diggar
  • Snyggt
  • Mycket bra multiplayer
Vi dissar
  • Kort kampanj
  • Ingen pvp
Visa kommentarer / Kommentera nu
Tillbaka till helvetet! - Diablo 3
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17