Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

De 5 mest beroendeframkallande sjukronorsspelen till Iphone

Du behöver inte lägga ut en förmögenhet för att skaffa dig en spelupplevelse på din Iphone eller Ipod Touch som räcker många, långa timmar. Digital Life ger tips på 5 spel som sammanlagt kostar mindre än en Big Mac & Co.

Doodle Jump

Värderar du din tid? Börja då inte spela Doodle Jump. För nästa gång du tittar upp från skärmen så kommer livet sprungit dig förbi. För detta spel är enormt beroendeframkallande, kanske 2000-talets Ice Climber. Vissa spel är så charmiga att man sitter och småler när man spelar. Här är ett av dem. Spelupplägget är extremt enkelt. Det gäller att hoppa så högt som möjligt via slumpvis utplacerade plattformar. Missar man plattformen så dör man. Man styr genom att vrida på telefonen. Grafiken är annorlunda och ser ut som klotter i en anteckningsbok. Vi hittar bara en negativ grej. Att vi har svårt att lägga ifrån oss det.

8/10

Stoneloops! of Jurassica

Annons

Spelidéen är lika enkel som genial. Vi har sett den i flera utföranden tidigare. Man ska förhindra en rad med färgglada kulor att rulla över hela spelplanen tills de når fram till ett gapande drakhuvud. Tanken är att man ska skjuta in slumpvisa kulor in i den rullande raden och när man lyckas matcha fler än tre i rad så exploderar kulorna och raden reduceras. När alla kulorna är borta går man vidare till nästa bana. Superenkelt och fullkomligt genialt. Det finns två olika spellägen. Classic och Grab’n Shoot. Båda är lika roliga och när vi lägger undan spelet undrar vi var alla timmarna på dygnet tog vägen?

9/10

Tower Bloxx Deluxe 3D

Detta spel lanserades redan 2006 till andra mobilplattformar men är fortfarande ett av de bästa mobilspelen någonsin. Iphoneversionen i 3D är inget undantag. Tower Bloxx Deluxe är ett enormt enkelt pusselspel som i korthet går ut på att stapla husdelar på varandra utan att huset faller samman. Detta sker med hjälp av en stor kran. Missar man målet en aning och placerar husdelen snett så börjar huset svaja och det blir därmed svårare att placera nästa del. För att addera ytterligare ett spelmoment utmanas man att agera stadsplanerare och designa sin egen stad. Stort plus till välgjord grafik och musik. Grundmurat!

9/10

Flight Control

Tillhör du en av dem som bär på en dröm om att få bli flygledare? Inte? Det spelar ingen roll, för Flight Control kommer ge dig många timmars nöje ändå. Trots att spelet endast har en bana så har man lyckats hitta en perfekt balans i enkelhet och spelglädje. Det går ut på att lotsa in två olika former av flygplan i olika hastighet till respektive landningsbana. För att göra det hela lite mer komplicerat måste man även styra in helikoptrar. Det gäller att undvika kollisioner. Användargränssnittet är intuitivt och du sätter flygplanens kurs genom att dra med fingret över skärmen till respektive flygfält. Det enda som fattas är flygvärdinnorna.

8/10

Meteor Blitz

När vi installerat Meteor Blitz trodde vi att något var fel, att det kanske saknades en nolla på priset. För så snyggt är det. Det är en version av Ataris klassiska Asteroids, fast på steroider. Det är enkelt – man ska skjuta sönder meteoriter och fiendeskepp – och jag tänker Amiga 500, på bästa tänkbara sätt. Spelkänslan är briljant när man styr sitt rymdskepp och skjuter med två virtuella styrspakar på skärmen. Efter flera timmars tumvrickande, i sex vackert utformade 3D-världar, med den tunga technomusiken fortfarande ringande i öronen är vi förbryllade. Hur kan man göra något så snyggt och välgjort så fruktansvärt billigt? Världsklass!

10/10

Visa kommentarer / Kommentera nu
De 5 mest beroendeframkallande sjukronorsspelen till Iphone - Spel, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17