Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

CES 2017: Spel

Heta spelnyheter från en av världens största teknikmässor

Project Valerie, Lenovo Legion, Geforce Now och Asus ROG Swift PG27UQ.

Project Valerie

Ännu en Razer-prototyp som får det att vattnas i munnen
Razers banbrytande prototyper har blivit snackisar förut och deras Project Valerie är inget undantag. Project Valerie är i grund och botten Razers spellaptop Blade Pro, men med tre 4K-upplösta skärmar istället för en. I dagsläget måste du vika ut de två extraskärmarna själv men tanken är att processen ska bli automatisk. Om produkten någonsin släpps, vill säga.

razer project valerie

Lenovo Legion

Ny gamingserie från Lenovo
Sist ut med att hoppa på tåget med bärbara datorer för spel är Lenovo som visade upp sin nya Legion-serie. På CES fick vi se Lenovo Legion Y720 med Geforce GTX 1060-kort och Legion Y520 med Geforce GTX 1050 Ti.

Lenovo utlovar tillräckligt med kräm för att kunna köra virtual reality-applikationer, vilket såklart är ett måste när de själva släpper ett VR-headset längre fram i år.

Lenovo Legion Y520 kommer att finnas tillgänglig från februari 2017 till det rekommenderade cirkapriset 899 dollar. Legion Y720 släpps i april 2017 och kommer att säljas för 1399 dollar.

Annons
lenovo legion
Lenovo Legion

GeForce Now

Streamar grafiktunga spel till klena datorer
Om man vill spela de senaste spelen gäller det att uppgradera sitt grafikkort emellanåt. Nu lanserar grafikkortstillverkaren Nvidia märkligt nog ett alternativ till dessa uppgraderingar i form av streamingtjänsten GeForce Now. Så länge du har en snabb uppkoppling kan du spela moderna spel med höga grafikinställningar utan problem, även om du så sitter på en klen Macbook Air.

Vi har redan sett liknande tjänster men ingen som har slagit igenom på bred front. Kanske är det Nvidias betalningsmodell som kommer att få oss på fall? För 25 dollar får du 20 timmars spelande med Geforce GTX 1060 eller 10 timmar med det mer kraftfulla GTX 1080. Om det är prisvärt beror på hur mycket du spelar och hur avancerad grafik du anser dig vara värd.

geforce now gamewall

Asus ROG Swift PG27UQ

Kombinerar 4k-upplösning med HDR och 144 hz
Som vi har väntat! Den första datorskärmen som kombinerar 4k-upplösning, HDR-stöd och uppdateringsfrekvensen 144 herz är här och den heter Asus ROG Swift PG27UQ. Skärmen är för övrigt av ips-typ och har storleken 27 tum. Den har även stöd för G-sync som får bildrutorna att flyta på som de ska.

Vi har i dagsläget varken pris eller lanseringsdatum men gissningsvis kommer den att kosta en rejäl slant.

Läs även: Asus ROG PG279Q (test)

Asus ROG Swift PG27UQ

Läs även
Förhandstitt: Nintendo Switch
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Visa kommentarer / Kommentera nu
CES 2017: Spel - Heta spelnyheter från en av världens största teknikmässor Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17