Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

CES 2014-spelbloggen

CES 2014: Spel i fokus

Flera av de intressantaste nyheterna på årets CES-mässa är relaterade till spel. Här samlar vi allt som är värt att veta.

Ny version av Oculus Rift visad
Oculus VR, företaget bakom det Kickstarter-finansierade virtual reality-visiret Oculus Rift, dök upp på CES för att demonstrera sin senaste prototyp. Prototypen går under namnet Crystal Cove och kännetecknas bland annat av ett antal led-lampor som ska kunna registrerats av en tillhörande kamera för att läsa av djup. Finessen ska bland annat kunna göra det lättare för spelare att titta runt hörn i de virtuella världarna.

Man har inte gått ut med något lanseringsdatum, men vi ska vara glada om den landar på butikshyllorna innan året är slut.

oculus-rift

Project Christine
Att bygga en egen speldator är visserligen inte särskilt svårt, men nu ska Razer göra det ännu enklare. Project Christine bygger på ett modulsystem som gör att du slipper sladdar och annat jox. Vill du byta ut någonting är det bara att plocka ut modulen och sätta i en annan. Smidigt!

Det ska dock sägas att Project Christine fortfarande är i konceptstadiet och att det lär dröja innan vi får se en färdig produkt.

Annons

Playstation Now
Vi visste att Sony hade köpt upp streamingtjänsten Gaikai men detaljerna om vad de skulle ha den till var luddiga. På sin CES-presentation avslöjade de vad många redan har gissat – att företaget nu lanserar en tjänst för att strömma spel till Playstation, Playstation 2 och Playstation 3. Strömmandet kommer att ske enligt prenumerationsmodell, men det ska också bli möjligt att hyra enskilda spel.

Vad vi inte visste att tjänsten inte bara kommer att strömma spel till Playstation 4 och PS Vita, utan också till Sonys mobiltelefoner samt nya tv-apparater i Bravia-serien. Upplösningen kommer dock att variera beroende på hur snabb uppkoppling du har.

Tjänsten har fått namnet Playstation Now och kommer att lanseras i USA till sommaren.

playstation_now

Nya Steam-maskiner
Ett företag som på egen hand har gjort årets CES-mässa till en angelägenhet för gamers är Valve, som passade på att visa upp flera datorer baserade på deras kommande operativsystem Steam OS. En av tillverkarna visade sig vara svenska Webbhallen, som kommer att sälja sin variant för 1499 dollar. Webbhallens Steam-låda är utrustad med en i7-processor, Nvidia GTX 780, 16 gigabyte ram och 1 terabyte sshd.

I övrigt varierade priserna från överkomliga 499 dollar till smått vansinniga 6000 dollar.

Valve har lagt ut en pdf-fil här för den som vill veta mer.

Webhallen_steam_ces2014

Trådlös handkontroll till Ipad och Iphone
Pekskärmar i all ära. Ibland behöver man en ordentlig handkontroll, och det är vad Steel Series vill ge oss med Stratus Wireless. Till skillnad från tidigare handkontroller för Apples prylar är Stratus trådlös. Med andra ord kan du hdmi-koppla din i-pryl till tv:n som om det hade varit en spelkonsol. Det enda vi ställer oss frågande till är storleken. Enligt uppgift ska den inte vara mycket större än en Iphone, vilket känns onödigt litet.

Steel Series Stratus laddas med usb och kommunicerar med hjälp av bluetooth.

SteelSeries_Stratus-ces2014

Nytt chip från Nvidia
Det är inte varje dag ett nytt chip för mobiltelefoner får oss att ramla av stolen, men Tegra K1 från Nvidia är minst sagt imponerande. Uppföljaren till Tegra 4 bygger på en grafikdel med 192 kärnor och samma arkitektur som i deras Geforce-kort för datorer.

Tegra K1 har tillräckligt med kraflt för att köra grafikmotorn Unreal Engine 4, och uppges ha mer beräkningskraft än Xbox 360 och Playstation 3.

När Tegra K1 dyker upp i de första mobilerna längre fram i år kan vi med andra ord se fram emot riktigt läckra spel.

Läs även: CES-bloggen, Digital Life rapporterar live från mässan!

Visa kommentarer / Kommentera nu
CES 2014-spelbloggen - CES 2014: Spel i fokus Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17