Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Castlevania: Lords of Shadow 2

Är det här slutet?

Många har sett fram emot uppföljaren till Castlevania-rebooten från 2010. Denna gång får vi spela som Dracula själv, på hans jakt efter evig vila.

Mitt tålamod med Mercury Steam är slut. Jag ska medge att jag var skeptiskt redan från första början när Castlevania lämnades över till en oerfaren västerländsk studio. Men Konami gav dem alla tänkbara förutsättningar, inklusive legendaren Hideo Kojima som mentor och producent, så helt åt skogen kunde det ändå inte gå? Resultatet var ett ojämnt spel med så många lånade idéer att det hade svårt att hitta sin egen identitet. Därefter släppte de Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate till Nintendo 3DS, som var en ännu större besvikelse.

Castlevania--Lords-of-Shadow-2_monster

En vilsen demon
Lords of Shadows 2 är en rak uppföljare till det första spelet där protagonisten Gabriel Belmont förvandlades till självaste Dracula. Nu, tusen år senare, är han trött på sitt ändlösa liv och söker den eviga vilan. Här finns alla möjligheter att berätta en spännande historia, vilket var föregångarens starkaste sida, men det tappas bort i meningslösa dialoger och underutvecklade karaktärer.

Castlevania--Lords-of-Shadow-2_skelett

Ett vackert lik
Det är en välkommen återkomst för serien med en öppen spelvärld. Grafiken välgjord och det är ett intressant grepp att placera serien i nutid. Tyvärr är få platser unika och jag får hela tiden känslan av att jag upplevt samma spel tidigare. Fienderna är själlösa och tråkiga och det hade inte skadat med större variation i miljöerna. Nu finns två platser – slottet och staden. Jag saknar Ayami Kojima, den tidigare huvuddesignern för serien, så mycket att det gör ont.

Det är dags för Mercury Steam att lämna över stafettpinnen till en studio som bättre kan förvalta seriens arv i framtiden. Castlevania förtjänar mer än att vara ett hopplock av framgångsrika västerländska spel.

Annons

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Castlevania: Lords of Shadow 2

Många har sett fram emot uppföljaren till Castlevania-rebooten från 2010. Denna gång får vi spela som Dracula själv, på hans jakt efter evig vila.


2
Vi diggar
  • Välgjord grafik
  • Påkostade skådespelare
Vi dissar
  • Tråkiga miljöer
  • Ointressant historia
  • Ingen Castlevaniakänsla
Visa kommentarer / Kommentera nu
Castlevania: Lords of Shadow 2 - Är det här slutet?
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17