Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Call of Duty: Modern Warfare 2

Om du är det minsta intresserad av onlineskjutare har du förmodligen redan köpt Modern Warfare 2, men om du inte har några kompisar och dessutom saknar internetuppkoppling blir det ett svårare beslut.

När Modern Warfare dök upp som en fjärde installation i Call of Duty-serien var det ingen som förväntade sig något storverk, men till vår stora förvåning bjöd den moderna krigsföringen på mer än bara nya vapen. De vidsträckta miljöerna ritades upp med en teknisk briljans som fick det att flyta även när explosionerna stod som spön i backen, kontrollen fungerade perfekt och flerspelarläget satte en ny standard med sitt beroendeframkallande rankningssystem. När det är dags för uppföljaren är förväntningarna skyhöga. Det talas om den största nöjeslanseringen någonsin och vi är många som frågar oss huruvida utvecklaren Infinity Ward ens har en sportslig chans att leva upp till hypen.

Kort och intensivt
För att gardera sig har de i Modern Warfare 2 sett till att ge spelaren mer av allt. Uppföljaren är snyggare, flyter bättre och bjuder på fler explosioner än någonsin. Faktum är att tempot är så uppskruvat att man som spelare blir helt avtrubbad – till slut bryr man sig inte om vad som händer på skärmen. Fienderna ploppar upp i hundratal, skjuter från alla håll och kastar granater i fem timmar. Sen är det slut. Storyn är naturligtvis så tramsig som man kan förvänta sig, sprängfylld med lömska ryssar, osympatiska terrorister och amerikanska helyllehjältar. Den ökända flygplatsscenen skvallrar om berättarambitioner, men när man spelar den kan man inte annat än att le åt Infinty Wards verkningslösa tonårsrevolt. Det är skrattretande att de nämner ”realism” när de pratar om ett spel som kännetecknas av spektakulär arkadaction. När fienderna hoppar upp som gubben i lådan och hinner tömma ett helt magasin på dig innan du sänker dem med ett välriktat skott känns det faktiskt som om man spelar en generisk rälsskjutare från nittiotalet. AI:n är på sina håll riktigt dålig, och när man spelar samma segment två gånger inser man hur manusbundet fiendernas beteende är. Infinity Ward ska dock ha en eloge för att fienderna inte längre respawnar i all oändlighet tills man tagit sig vidare till nästa checkpoint.

Förfinat flerspelarläge
Kampanjen går att avfärda med en axelryckning, men som alla vet är det tänkt att man ska spendera desto mer tid i flerspelardelen. Det är också här Infinity Ward har lagt ner mest arbete och resultatet är en otroligt genomarbetad och välbalanserad onlineskjutare. Till entusiasternas stora förtjusning har allt som gjorde föregångaren bra tagits vidare till nästa nivå, samtidigt som den grundläggande spelmekaniken hållits intakt. För den som vill skräddarsy sin spelstil finns det mängder av nya killstreaks, perks och vapen att tillgå. Med en komplett uppsättning av spellägen, många varierade banor samt möjligheten att uppgradera minsta lilla vapentillsats är Modern Warfare 2 ett spel som kommer att dominera segmentet i många år framöver.

Att betygsätta med hjärtat
Det är alltid lite knepigt att betygsätta spel som egentligen består av två skilda delar och det är lätt att resonemangen blir onödigt tillkrånglade. Draget till sin spets handlar det om en fråga: Varför skulle världens bästa multiplayerspel ha ett lägre betyg bara för att man får en tramsig och kort kampanj på köpet?

Annons

Call of Duty: Modern Warfare 2

Om du är det minsta intresserad av onlineskjutare har du förmodligen redan köpt Modern Warfare 2, men om du inte har några kompisar och dessutom saknar internetuppkoppling blir det ett svårare beslut.


5
Vi diggar
  • Bottenlöst flerspelarläge
Vi dissar
  • Ensamspelare har inte mycket att hämta
Visa kommentarer / Kommentera nu
Call of Duty: Modern Warfare 2 -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17