Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Call of Duty: Ghosts

Krigsmaskineriet tuggar vidare

Call of Duty är spelvärldens motsvarighet till filmernas årliga blockbusters. I likhet med de flesta av dem är spelen korkade, onyanserade och fruktansvärt underhållande.

I Call of Duty: Ghosts har stora delar av USA bombats tillbaka till stenåldern efter det att elaka sydamerikaner har kapat en rymdstation med massförstörelsevapen. Ur Amerikas aska reser sig specialförbandet Ghosts som ett avgörande vapen i kriget mot grannarna i syd. Att det är den Oscarsbelönade manusförfattaren Stephen Gaghan som har skrivit handlingen i Ghosts märks inte. I Traffic och Syriana problematiserade Gaghan drogtrafiken från Mexico såväl som den skrupelfria oljeindustrin. I Ghosts bjuder han istället in till flaggviftande actionspektakel. Klyschorna är så nötta att till och med Michael Bay skulle rodna.

cod-ghosts

Räddas av flerspelarläget
Precis som i tidigare Call of Duty-spel är behållningen med Ghosts det intensiva flerspelarläget. Det är förvisso inte lika pulshöjande eller välgjort som i fjolårets Black Ops II. Men grunden för spelläget är så stark att det skulle krävas större ansträngning att förstöra den än nå upp till den höga lägstanivån. Man ska däremot inte förvänta sig något mer än så. Det nya spelläget Extinction – ett Zombies fast med utomjordingar – misslyckas med att övertyga. Desto roligare är hektiska Hunt, som låter spelarna tävla om ett fåtal vapen som släpps från helikoptrar med jämna mellanrum.

call-of-duty-ghosts-multiplayer

Tröttare än någonsin
Trots att Infinity Ward gärna låtsas som ingenting går det inte längre att blunda för Call of Dutys krigströtthet. Det är inte så konstigt då förläggaren, Activision, har matat oss med årliga uppföljare sedan 2005. Att spelserien behöver nytt blod speglas inte minst i versionen för Playstation 4. Skillnaderna mot spelen för Xbox 360 och Playstation 3 är så marginella att de knappt går att urskilja om man kisar med ögonen.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Call of Duty: Ghosts - Krigsmaskineriet tuggar vidare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17