Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Världens bästa spel på 88 tum

Resident Evil 4

Ni som lärt känna mig genom mina texter vet att jag är en sucker på survivor/horror-genren. Om någon skulle fråga mig om vilket jag anser vara världens bästa spel skulle jag inte kunna nämna en given vinnare, utan det hade fått bli en lista av spel utan inbördes ordning. På den listan hade i alla fall Capcoms Resident Evil 4 medverkat.

När det är jul och de flesta av oss är lediga finns det tid till att återuppleva gamla spel. Kanske infinner sig känslan man hade första gången man spelade det, kanske inte. Jag har nu spelat ca tre timmar i Resident Evil 4 och det är precis så bra som jag kommer ihåg att det var. Kontrollen kan kännas väldigt stel i början, men nu känns den lika smidig som en olympisk gymnast. Grafiken håller fortfarande, speciellt uppskalad till 1080p och med bildrutor som flyter i 60 per sekund. Ljudet är mixat i Pro Logic II och även om ljudmixen inte håller världsklass idag så gjorde den det när spelet kom för snart fyra år sedan.

Resident Evil 4 var exklusivt till Nintendo Gamecube när det släpptes i mars 2005. Men Capcom ville mjölka denna kassako och släppte spelet till Playstation 2 sex månader senare. En dålig konvertering gjordes till pc som man bör undvika. Resident Evil 4 finns även i en upphottad version till Wii med stöd för konsolens handkontroller.

Därför älskar jag Resident Evil 4

  • Miljövariationen
  • Atmosfären
  • Karaktärerna
  • Grafiken (allt från ljus till texturer)
  • Längden (spelet är över 16 timmar långt)
  • Revolutionerade genren när det kom. Gears of War, Uncharted: Drake’s fortune hade inte sett ut som de gör om det inte vore för Resident Evil 4.

Min projektor är inget monster (Optoma HD65) utan det är Playstation3 som gör det mesta av jobbet. Jag har den ursprungliga 60 GB-varianten som låter dig spela Playstation 2-spel.  Dessutom lägger den på en kantutjämningsfilter samt skalar upp bilden.

Digital Life rekommenderar att du köper till: Wii, Gamecube eller Playstation 2 men undviker pc-konverteringen.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Världens bästa spel på 88 tum - Resident Evil 4 Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17