Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

I backspegeln

Ibland kan det vara roligt att läsa lite gammalt jox man skrivit om spel och jag snubblade nyligen över en text jag skrev när N+ var nytt, då jag var som mest förälskad i spelet. Innan jag hann slita mig i håret av frustration och förbanna spelet och alla dess skapare inklusive grannens hund på grund av dess löjligt högt ställda svårighetsgrda (läs bana 14-4 och framåt). Nåväl, här kommer texten.

”Det kan vara allt socker jag ätit, eller kaffet jag druckit, men jag får konstanta glädjerus av detta lir. Jag sitter och fnittrar som ett litet barn, även fast jag dör gör det inget och jag kör med glädje om banan, det här är spelmagi. Briljansen bara lyser igenom på varje bana och kittlar mina sinnen, man sitter hela tiden och ler åt bandesignen och de fiffiga lösningarna man måste hitta på för att komma vidare. Det hela påminner faktiskt lite om Portal, fast i två dimensioner, och utan portaler.

Kontrollen sitter som ett smäck efter bara några banor och jag jagar bättre tider hela tiden medans svetten rinner. Aldrig får jag tråkigt, hela tiden eggas mina sinnen och jag får hela tiden improvisera och göra snabba beslut för att avancera, allt hänger på mig och bara mig, dör jag är det MITT fel och ingen annans. Och dör det gör man, många gånger, men det gör som sagt inget, så kul är det faktiskt. Så för er som inte skaffat N+ än ska springa och göra det nu på momangen, eller bli dränkta i en medelstor sjö. N+ är nämligen det bästa som hänt XBLA sedan Symphony of the Night och är på snudd till kriminellt att missa, ett briljant spel, som det bara inte går att låta bli att älska, nej nu ska jag banne mig spela vidare!”

Sensmoralen: Skaffa N+

Visa kommentarer / Kommentera nu
I backspegeln - Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17