Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Blizzcon 2016

Det bästa från Blizzards årliga spelkonvent

Speljätten Blizzard fyller 25 år. Årets Blizzcon-konvent bjöd på en blandning av nostalgi, nyheter och framtidsplaner.

World of Warcraft

World of Warcraft har precis fått en av sina största expansioner, Legion, och det verkar som både spelare och utvecklare älskar den. Spelarna har mer saker att göra än på länge, och utvecklarna har dynamiska verktyg för att bygga vidare på världen. Blizzard lovar att de kommer lansera nytt innehåll oftare än någonsin tidigare. Vi antar att det är ett måste för att behålla intresset hos den krympande spelarbasen. Vi gratulerar alla World of Warcraft-spelare till en fantastisk vinter.

Läs vår recension av World of Warcraft Legion här.

world_of_warcraft_legion_art

Overwatch

Videofeeden under självaste invigningsshowen hackades och till publikens jubel visade det sig vara Overwatch nya hjältinna Sombra som låg bakom. I Overwatch kommer hon ha en offensiv roll där hon hackar fiendens färdigheter, gör health-packs obrukbara, blir osynligt och lite annat godis. Blizzard har rankat henne med högsta svårighetsnivån och vi ser fram emot att testa hennes färdigheter.

Annons

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Förhandstitt: Nintendo Switch

Overwatch League

Blizzard pratar ofta om hur de byggt Overwatch från grunden för att vara optimerat för jämna matcher och e-sport. Under Blizzcon gick årets stora final med vinstsummor på nästan tre miljoner dollar. Nu försöker de flytta in e-sporten i finrummet på riktigt. Genom att skapa en seriös spelarorganisation, Overwatch League, med bland annat riktiga spelarkontrakt och reglerade löner hoppas man kunna lyfta statusen för spelarna. Något som påminner mycket om hur det fungerar i den vanliga analoga sportvärlden. Vi hoppas att de lyckas.

ow_sombra

Starcraft II

Utvecklarna lovade stora uppdateringar och förbättringar av Starcraft II under nästa år. Bland annat kommer spelarna få stifta bekantskap med en ny Commander i co-op-läget, Alexei Stukov. Han är en “Infested Terran”. Det kommer också lanseras två nya kartor.

strcraft2

Artificiell intelligens i Starcraft II

Men det som nog var den mest intressanta nyheten för Starcraft II var att Deepmind och Blizzard inlett ett nära samarbete inom AI. Googleägda Deepmind imponerade stort med sin AlphaGo för några månader sedan. Den artificiella intelligensen vann över världen bästa mänskliga spelare i Go, ett av världens mest abstrakta spel. De flesta som är intresserade av forskning och teknik har frågat sig vad det här betyder för framtiden. Vad planerar Deepmind för utveckling av världens mest avancerade digitala hjärna? Nu har vi svaret: Starcraft II. Deepmind och Blizzard har ingått ett tätt samarbete där AlphaGo installeras i Starcraft II-världen och miljön är öppen för världens AI-forskare för forskning och tester. Kan det här vara början på Skynet? En självlärande artificiell intelligens som lär sig avancerade strategier för krig och världsdominans? Framtiden ger svaret.

starcraft2_soldater

Diablo III

Blizzcon 2016 är historisk för Diablo-serien. Spelare världen över har upplevt striden mellan gott och ont i hela 20 år. Blizzard funderade på vad som bäst skulle passa för att fira jubileet och svaret blev… Diablo. Till publikens applåder berättade de att de kommer återskapa första Diablo-spelet inuti Diablo III-motorn. Vad vi förstår kommer det också vara filter på grafiken för att den ska se ut som originalet. Och vi tvingas tillbaka till den gamla styrningen där vi var låsta till åtta riktningar. Reinkarnationen av Diablo ska redan vara släppt när du läser det här och vi får se hur det tas emot av spelarna. Om inte annat kommer det vara en häftig nostalgitripp.

Andra nyheter som presenterades för Diablo III var att det kommer en liten miniexpansion med två nya områden under nästa år. Man har också lyssnat på spelarna och introducerar en ny klass, Necromancer – master of the dark arts. Som Necromancer kommer du förlita dig på mörk magi och kan bland annat samla en skelettarmé som strider åt dig. Alla de här uppdateringarna ska vara gratis.

diablo_3

Hearthstone

I dagarna kommer den nya expansionen Mean Streets of Gadgetzan. Gadgetzan, den lilla obetydliga och sovande ökenstaden blev efter katastroferna och översvämningarna i World of Warcraft en blomstrande hamn- och handelsstad. Staden och befolkningen växer men det drar även till sig de mest skumma karaktärerna. På bakgator och i källarkrogar utspelar sig saker som stadens vanliga medborgare är lyckligt ovetande om. Vi får tillgång till nya “tre-klass-kort” som inte är bundna till bara en klass. Och vi kommer också se kort där man kan bygga sina egna besvärjelser in-game. Expansionen introducerar också tre familjer som huserar i staden, alla med sina egna skumma affärer och egenskaper. På taken hittar vi The Jade Lotus, spioner och lönnmördare. The Kabal är magiker som blivit utkastade från sina gillen och nu livnär sig på att blanda drycker med varierande effekter. De jobbar i lönndom och säljer bara sina tjänster till de som betalar bra. Vi har till sist maffiafamiljen The Grimy Goons med sina piraya-gevär. Bara chansen att få lägga fram ett piraya-gevär på spelbordet gör att vi blir sugna på att få tag på alla korten.

grimy_goonss

Heroes of the Storm

En av nyheterna som presenterades var att “Brawl” kommer till Heroes of the Storm. Vi har tidigare träffat på det främst i Hearthstone. Brawl innebär ett spelarläge som inte följer de normala reglerna. Det kan till exempel vara att det bara är närstrid som fungerar, men att alla är mycket starkare än vanligt.

Blizzard presenterade också två nya hjältar. Varian och Ragnaros. Varian, alliansens kung i Warcraft, återuppstår i Heroes of the Storm. Mängder med färdigheter och talanger gör att spelarna kommer kunna forma karaktären efter sin egen spelstil.

Ragnaros Firelord är som det låter herre över elden. Han har egenskaper som lavavågor och meteoritregn. Han har också den speciella egenheten att äta upp fort och på det sättet växa och bli gigantisk. Exakt hur det kommer gå till och se ut vet vi inte än, men vi ser fram emot det med spänning.

Andra nyheter som presenterades var att det kommer bli mer kopplingar mellan de olika spelen. De gav exempel på att om man får ett achievement i ett spel kan man låsa upp karaktärer, skins och emblem i de andra spelen. Blizzard gör allt de kan för att få spelarna att stanna kvar inom deras lilla ekosystem. Det är en helt naturlig strategi, och så länge de hela tiden producerar spel av absoluta toppklass har vi inget att klaga på.

heroes_blackheart

Läs även våra jämförande tester
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Blizzcon 2016 - Det bästa från Blizzards årliga spelkonvent Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17