Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Overwatch betatest

Strategisk lagshooter med högt tempo

Vid det här laget har vi lärt oss att spel som lämnar Blizzard-fabriken brukar vara av högsta möjliga kvalitet. Och så även den här gången. Digital Lifes Joakim Eriksson har provspelat Overwatch-betan sedan i höstas – och han har fantastiskt roligt.

Rollbaserat och taktiskt

Overwatch följer trenden för online-shooters. Två lag möts på en tajt arena, spelarna väljer olika roller som kompletterar varandra, och laget med bäst taktik och sammanhållning vinner. Blizzard gör sin egen tolkning av genren och gör det riktigt riktigt bra. Spelarna hittar snart sin absoluta favorit bland en uppsjö karaktärer, alla med sina unika egenskaper och spelstilar. Bland annat hittar vi Reinhardt som med sin tunga rustning och energisköld fungerar som lagets “tank”. Den svävande och fridfulla Zenyatta har rollen som helare och support. En gråhudad kvinna med det passande namnet Widowmaker gör processen kort med hjälp av sitt snipergevär och tech-dvärgen Torbjörn från Göteborg (ja, det är sant) bygger kanontorn och rustningar av metallskrot han hittar på banan.

Overwatch gameplay trailer

Fartfyllda spellägen

Betan erbjuder två olika spellägen men det är osäkert vad mer som kommer att finnas när spelet släpps på riktigt. I läget “Payload” gäller det för det ena laget att skydda en värdetransport medan det andra laget gör sitt bästa för att hindra den från att komma fram till målet. I “Point Capture” är det som det låter ena lagets uppgift att försvara ett område på kartan och hindra det andra laget från att ta över det.

Annons
overwatch mei

Mycket taktik och samarbete

Nu efter några månader börjar spelarna bli varma i kläderna. Man ser tydliga strategier och mycket samarbete i matcherna. Och det är ett måste för att laget ska vinna. Det är roligt att se att Blizzard har lagt så mycket tanke bakom bandesignen att både stabila och väl beprövade strategier och djärva kreativa lösningar kan ge utdelning och ta ett lag vinnande ur matchen.

overwatch lucio

Fantastiskt roligt

Det som tilltalar oss med Overwatch är att det är barnsligt roligt, samtidigt som det är ordentligt utmanande och belönar skicklighet och taktiskt planerande. De korta matcherna på 4–7 minuter håller högt tempo och är fyllda av humor, frustration och glädjerus. Så håll utkik efter lanseringsdatumet i vår. Om du letar efter en tempofylld strategisk lagshooter får du inte missa Overwatch.

Vi har testspelat betan på pc, men Overwatch kommer även till Xbox One och Playstation 4.

Klicka här för att se fler video-filmer och screenshots på den officiella sidan.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Overwatch betatest - Strategisk lagshooter med högt tempo Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17