Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Battlefield 4

Bombastiskt men förutsägbart

Skyskrapor rasar, kulsprutor smattrar och skadeskjutna helikoptrar står som spön i backen. En vanlig dag på slagfältet, alltså.

Det har sagts förut, men i år är det tydligare än någonsin att alla dessa militärskjutare i första person är i allvarligt behov av förnyelse. Att springa efter snubben med den blinkade pilen över sitt huvud är liksom inte roligt längre, oavsett hur spektakulära explosioner som tar plats i ögonvrån.

bf4wandering

Intetsägande kampanj
Vid det här laget har upptrappningen blivit snudd på parodisk, och när svenska Dice återvänder till sitt flaggskepp Battlefield är vansinnesreglaget uppskruvat till max. Tempot är högt, kasten är tvära och byggnaderna så instabila att varje ögonblick kan mynna ut i ett bombastiskt virrvarr av armeringsjärn, söndertrasad betong och omtumlande kameraföring.

Läs även: Assassin’s Creed 4: Black Flag

På en maxad pc-burk är det naturligtvis otroligt snyggt, men när det löjliga kampanjen inte gör någon som helst ansats att röra sig utanför den uttjatade mallen känns det mest som en smaklös grafikdemo. Skjut på allt som rör sig, åk båt, smyg lite, kör pansarvagn, åk flygplan… gäsp.

Annons
bf4shooting

Fantastiskt för flera
Det enda som hade kunnat ge kampanjen ett existensberättigande hade varit en tydlig koppling till det briljanta flerspelarläget, men det finns inte. Battlefield 4 online är en väsensskild upplevelse, som spelas och känns på ett helt annat sätt. Eftersom Playstation 3-versionen vi testar känns ganska risig med dålig bilduppdatering och bantat spelarantal emigrerar vi till pc-versionen och det är här spelet kommer till sin fulla rätt.

b4choppers

Kartorna är stora och dynamiska, och med plats för upp till 64 spelare samtidigt uppstår ren och skär flerspelarmagi. Med nya spellägen, efterlängtade funktioner och en imponerande fingertoppskänsla visar Dice återigen att de är bäst i världen på onlinebaserad krigsföring.

Läs även: Call of Duty: Ghosts

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Battlefield 4

Skyskrapor rasar, kulsprutor smattrar och skadeskjutna helikoptrar står som spön i backen. En vanlig dag på slagfältet, alltså.


4
Vi diggar
  • Flerspelarläget
  • Ljudet
  • Väldigt snyggt
Vi dissar
  • Kampanjen
  • Enformigt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Battlefield 4 - Bombastiskt men förutsägbart
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17