Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Batman: Arkham knight

Batman den allsmäktige

Batman och hans kumpaner ger sig in i den tredje och avslutande delen på den väldigt uppskattade Arkhamtrilogin. Det är på alla sätt det största och mest explosiva Batmanspelet hittills.

Gotham, staden där natten ständigt härjar, är återigen hotad efter en kort tid av fred. Superskurken Scarecrow hotar att släppa lös ett gift som gör samtliga invånare mordgalna. Hotet är dock en skenmanöver ämnad att tömma staden till en jättelik arena för att förgöra Batman, en gång för alla. Dessutom finns här en ny fiende med namn Arkham Knight som verkar besitta ett hat mot Batman av en mer personlig karaktär.

arkhamknight_fight

Tekniskt briljans
Rocksteady Studios har med Arkhamserien visat sig vara en av världens bästa tekniska utvecklare. Det kommer knappast som en överraskning att spelet rent visuellt är helt fantastiskt. Regnet yr runt mig när jag kastar mig ut över Gotham från toppen av en skyskrapa. Jag kan verkligen se hur Batmans gummiliknande våta mantel fladdrar i vinddraget i luften. Stadens neondränkta byggnader blänker i regnet på asfalten och gnistorna samlas i tusental när jag vrålar genom gränder och smutsiga gator med min pansarklädda Batmobile. Det finns tillräckligt med grafikporr för att tillfredsställa även de mest kräsna spelarna.

arkhamknight_surprise

Tvångsplacerad Batmobile
Utöver grafiken är Arkham Knight en väldigt bekant upplevelse för de som spelat tidigare delar i spelet. Den enda riktigt stora nyheten är faktiskt Batmobilen som står till ditt förfogande. Tyvärr känns spelmomenten med den sällan som genomtänkta och tajta utan snarare tvångsplacerande. Jag kommer på mig själv att störa mig på de flesta av uppdragen som innehåller bilen – och de är många. Det ska ständigt pusslas, sprängas, skjutas och klättras med det klumpiga eländet till fordon.

Seriens utveckling präglas av ”more is more” där varje ny del innehåller större ytor och snyggare explosioner. Det är härligt, men jag känner att de enskilda delarna tappar fokus. Striderna har ett skönt flyt, men de är alldeles för enkla vilket leder till att du inte belönas för att gömma dig och utnyttja dina förmågor i skuggorna. På grund av bristen i utmaning blir också uppgraderingarna meningslösa. Visst, det är coolare att kunna plocka en fiende från taket, eller störta dem högt från luften, men de flesta strider går ändå att vinna genom att hamra så hårt du kan på kontrollen. Gotham är vackert och vidsträckt men också enformigt eftersom stadsdelarna skiljer sig ganska lite från varandra. Tyvärr tappar jag motivation ju längre in i spelet jag kommer, trots att det är ett av årets mest genomarbetade spel.

Annons

Info
  • Genre Action
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Rocksteady
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Batman: Arkham knight

Batman och hans kumpaner ger sig in i den tredje och avslutande delen på den väldigt uppskattade Arkhamtrilogin. Det är på alla sätt det största och mest explosiva Batmanspelet hittills.


3
Vi diggar
  • Vansinnigt vackert
  • Stort och innehållsrikt
Vi dissar
  • Innehåller få nyheter
  • Hatar Batmobiluppdragen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Batman: Arkham knight - Batman den allsmäktige
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17