Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Blogg: Vi listar de bästa spelen 2008

Spelåret 2008 var riktigt bra. Det var bättre än 2007 som i våra ögon gick till historien som ett av de bästa spelåren någonsin. Vi har recenserat massor av spel och vi har faktiskt några kvar som kommer med i första numret 2009. Alexander, Jonas, Mattias och jag har listat de spel vi tyckte var bäst 2008 (En lista med vad vi på vad vi ser fram emot 2009 kommer inom en vecka).

Alexander

 1. Mega man 9 – Med Mega Man 9 gick Capcom tillbaka till rötterna och levererade ett retrodoftande spel från tiden då pixlar var på tapeten och spelmusik bestod av blippande ljud. Mega man 9 är ett digitalt kärleksbrev som gjorde knockout på allt annat under 08 vilket gör det till en självklar etta på min lista.
 2. Braid – Jonathan Blow lät sig inspireras av sina favoritspel när han skapade sitt Braid och resultatet blev en hybrid mellan plattform och pussel. Aldrig tidigare har ett spel känts så smart, vackert och nyskapande på samma gång. Braid är en milstolpe i spelhistorien, ett spel ingen borde våga missa.
 3. Fable II – Lionhead Studios med skrävlaren Peter Molyneux i spetsen lyckades denna gång skapa ett spel som till stor del levde upp till hypen. Fable II lät mig skriva min egen historia, mitt eget äventyr och lät mig forma Albion som jag ville. En välförtjänt plats bland årets spel.
 4. GTA IV – Rockstar Games lät mig köra över oskyldiga fotgängare, kasta granater in i folkmassor, lönnmörda gangsterbossar och arbeta mig upp i den kriminella underjorden i ett av årets absolut bästa spel.
 5. Bionic Commando Rearmed – Svenska Grin fick i uppgift av Capcom att återuppliva deras gamla klassiker från 1987, och det lyckades våra svenska grabbar med bravur. Jag kan bara tacka och bocka.

Jonas

 1. Left 4 Dead – Årets kanske roligaste coop spel? Vad kan slå när man med tre kompisar ska mosa horder med zombies?
 2. Mass Effect – Rollspelskungarna Bioware slår till igen, något mer behövs inte sägas egentligen.
 3. Patapon – Strategi blandat med musikspel? Och dessutom till en handhållen konsol. Fungerar faktiskt riktigt bra och är minst sagt underhållande.
 4. Fallout 3 – Vem skulle tro att det faktiskt kunde bli något mer än Oblivion with guns? Schyssta miljöer och trevligt story.
 5. Dead Space – Skräck när det är som bäst. Smyger man inte runt i trånga korridorer som är becksvarta så är man i strid och har alltid för lite ammo eller för många fiender. Gärna en kombination av båda.

Mattias

 1. Metal Gear Solid 4 – Det kom till sist, ett av de mäktigaste mest stämningsfulla spelen hittills. Ingen i år har lidit, svurit och rökt som Solid Snake. Och det var bara gjort för mig, tack Kojima – tack!
 2. Little Big Planet – Äntligen ett spel med lite stake! Jag älskar art-directorn på Media Molycule, allt andas personlighet. Musiken, grafiken, menyer – kom igen, det är såhär det ska se ut.
 3. Soul Calibur VI – Jag var lite sur den dagen jag skrev recensionen. Efter en helg hemma hos en vän inser jag att så här kul kommer jag inte ha tills nästa Soul Calibur släpps.
 4. No more Heroes – Suda51 kommer att bli för spelvärlden vad Tarantino blev för filmen. Vänta bara, ni kommer att se.
 5. Devil May Cry – Visst kan man kritisera det för att vara fast i förra generationen, men det är fortfarande bäst i sin genre. Och ingen i världen är coolare än Dante.

Bubblare: Valkyria Chronicles. Det var inte bäst, inte roligast – bara oemotståndligt vackert

Annons

Mikael

 1. LittleBigPlanet – Den som inte charmars av detta helmysiga plattformsspel hör hemma i en Astrid Lindgren saga och har ett hjärta av sten.
 2. Metal Gear Solid IV – Mattias kommer att hata mig för att jag inte satte detta först men jag håller i alla fall med om att det var ett av årets bästa spel.
 3. Mirrors Edge – Inte bara en frisk fläkt utan även en revolution när det gäller FPSgenren. Spelet är dessutom väldigt vackert och visar att Unreal motorn kan rita upp mer än övermuskelösa soldater.
 4. Dead Space – Du som brukar läsa mina recensioner eller förhandstittar vet att jag är en sucker på skräckspel (Alone in the Dark är dock undantaget). Men detta spelet är välgjort, och jävligt äckligt.
 5. Resistance2 – Lekfulla bossar, bättre tempo, fett multiplayerläger, co-op. Även om man gärna talar siffror så är tvåan bättre än ettan.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Blogg: Vi listar de bästa spelen 2008 - Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17