Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bärbara spelnyheter

Fem spel till Nintendo 3DS testade

Att Nintendos nya spelkonsol Switch är portabel innebär inte att deras handhållna trotjänare Nintendo 3DS är död. Vi har testat och satt betyg på de fem nyheterna Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters, Style Boutique 3: Styling Star, Monster Hunter: Stories, Pokémon: Ultra Moon och Kirby: Battle Royale.

Style Boutique 3: Styling Star – Driv din egen klädbutik

I det senaste spelet i den populära Style Boutique-serien axlar vi återigen rollen som chef för en snofsig klädbutik där kunden alltid har rätt. I vanlig ordning handlar det om att ta in kundernas önskemål och sätta ihop en outfit som gör dem nöjda. Om du har spelat tidigare spel i serien kommer du att känna igen dig, men det finns även en del nyheter som gör det värt att återvända. De största nyheterna är att butiken nu även släpper in killar och att du numera kan klippa och sminka spelets karaktärer. Det finns också möjlighet att styla popartister inför deras uppträdanden!

Den mysigt pyssliga känslan från New Style Boutique 2: Fashion Forward känns igen, men liksom i det spelet är även Style Boutique 3: Styling Star på engelska, vilket gör det svårt att rekommendera till de unga spelare som faktiskt är målgruppen. Det är ganska mycket dialog och för att kunna snappa upp kundernas önskemål krävs hyfsade engelskkunskaper. Synd, eftersom Style Boutique 3: Styling Star är ett kul och välgjort spel.

Betyg: 3
Passar: Stora och små som tycker att kläder och smink är det roligaste som finns – och kan lite engelska.
Åldersgräns: 3 år

>>> Köp Style Boutique 3: Styling Star på Spelbutiken

Annons


Pokémon: Ultra Moon – För dig som måste fånga alla!

Med förra årets Pokémon-spel Sun och Moon introducerades stora, härliga världar och i årets uppdateringar med prefixet ”Ultra” får vi mer av det goda. Som nyinflyttad i Alola är din uppgift att på sedvanligt Pokémon-manér samla på dig så många av de små rackarna som det bara går, träna dem och utkämpa strider.

I grunden är det samma spel som förra året, men bättre grafik, mer innehåll och framförallt fler monster gör det åtminstone lite intressant för fans av de förra spelen. Men framförallt är det ett spel för dig som missade fjolårets äventyr i Alola och vill uppleva en mer slipad version.

Betyg: 4
Passar: Dig som älskar Pokémon men som missade fjolårets spel Sun och Moon eftersom du var så upptagen med Pokémon Go.
Åldersgräns: 7 år

>>> Köp Pokémon: Ultra Moon på Spelbutiken


Monster Hunter: Stories – Ett enklare Monster Hunter-spel

Monster Hunter-serien har länge varit populär hemma i Japan och på senare år har spelen även börjat få fäste även här. Monster Hunter: Stories är inte det första spelet i serien till Nintendo 3DS – men det är det första som är utvecklat exklusivt för konsolen och det märks. Att jaga och dräpa bestar i Monster Hunter brukar vara en ganska tung sysselsättning som premierar tålamod och nötande, men Monster Hunter: Stories är betydligt mer lättsamt. Ett Monster Hunter Light, om du så vill.

Det är lätt att komma in spelet och att det har ett Pokémon-likt upplägg lär tilltala många 3DS-anhängare: genom att knycka monstrens ägg kan du fostra de små rackarna, bygga upp ett lag och låta dem strida vid din sida. Om vi ska lyfta fram någonting negativt med Monster Hunter: Stories så är det att de turordningsbaserade striderna bjuder på minimalt med utmaning.

Betyg: 3
Passar: Dig som vill ha en introduktion till Monster Hunter-världen och tycker att det där med utmaning känns läskigt.
Åldersgräns: 7 år

>>> Köp Monter Hunter: Stories på Spelbutiken


Kirby: Battle Royale – Inte så kul som det låter

Kirby är en sån där Nintendo-karaktär som i alla år stått vid sidan om och sett på när mer namnkunniga hjältar som Mario, Link och Samus badat i kärlek. Med all rätt ska sägas, med tanke på att Kirbys spel aldrig har varit lika bra. När det nu kommer ett nytt spel med den rosa fluffbollen blir du kanske eld och lågor för att du tror att det är en mashup av Kirbys plattformsspel och den japanska kultklassikern Battle Royale – men sanningen är inte alls lika kittlande. ”Kirby: Battle Royale” är nämligen en helt vanlig minispelssamling, och du kommer inte behöva döda dina vänner för att vinna.

Enspelarläget har alltid varit partyspelens akilleshäl, och så även här. Även om man frontar med något slags ”Story Mode” har den ensamma spelaren inte särskilt mycket att hämta i Kirby: Battle Royale, men inte tillsammans med vänner är det ett spel som håller för några längre stunder. En minispelssamling blir trots allt aldrig bättre än sina minispel och den här gången är de både för oinspirerade och för få. Spelet kan spelas online, men vi undrar hur länge du kommer att hitta folk att spela med…

Betyg: 2
Passar: Dig som älskar minispelssamlingar, har kört slut på samtliga Mario Party-spel och har ett gäng vänner att spela med.
Åldersgräns: 7 år

>>> Köp Kirby: Battle Royale på Spelbutiken


Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters – En lättsamt rollspelsäventyr som räcker länge

Tidigare i år släpptes utmärkta 3DS-rollspelet Yo-Kai Watch 2 i utgåvorna Bony Spirits och Fleshy Souls i Sverige, och redan nu får vi en uppdaterad version med allt innehåll från de båda spelen, nya uppdrag och flera Yo-Kai-monster att samla på. Om du inte är bekant med Yo-Kai-serien utspelar det sig i den pittoreska staden Springdale som blivit invaderad av Yo-Kai-filurer. I rollen som antingen Kate eller Nate är det upp till dig att stoppa dem. Det mysiga äventyret involverar tidsresor, turordningsbaserade strider och ett väldigt flängande fram och tillbaka i den lilla staden.

Liksom i fallet Pokémon Ultra Moon och Ultra Sun kan man ställa sig tveksam till beslutet att släppa en ”ultimat” utgåva så snart efter originalet, men om du älskade Yo-Kai Watch 2 och vill ha mer lär du inte klaga. Faktum är att du kan använda din gamla sparfil och gå direkt till det nya innehållet.

Betyg: 3
Passar: Till: dig som vill ha ett lättsamt och kul rollspelsäventyr att fördriva tiden med.
Åldersgräns: 7 år

>>> Köp Yo-Kai 2: Psychic Specters på Spelbutiken

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bärbara spelnyheter - Fem spel till Nintendo 3DS testade Spel, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17