Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Banjo och Kazooie är tillbaka

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

Rare tog ett modigt beslut med sin senaste version av Banjo Kazooie. Plattformshoppande har fått kliva åt sidan för att ge plats åt fordonspysslande och frågan är om det var ett så klokt beslut.

Varför springa när man kan åka?

Nyheten med Nuts & Bolts är såklart fordonen. Det första färdmedlet som erbjuds är en vagnliknande sak som inte är speciellt bra på någonting och med hjälp av den kan man ta sig runt i den första staden Showdown Town. Därifrån kan nya världar låsas upp genom att samla nog många ”jiggysar” på de olika uppdragen, samtidigt som du bör hålla ett öga öppet efter noter (spelets valuta) för att köpa saker att använda i verkstaden. Allt eftersom man kommer längre i spelet går det att uppgradera fordonet för att ta sig till nya ställen och nå världar man inte kunnat ta sig till innan. I verkstaden går det, om du hittat nog många tillbehör, bygga ditt alldeles egna fordon att använda på de olika uppdragen de sex världarna har att erbjuda. Har du rätt bitar är det bara din fantasi som sätter stopp och du kan enkelt snickra ihop en båt, cykel, stridsvagn, helikopter eller ett flygplan.

Fordon eller icke fordon, det är frågan

Hur kul mekandet än må vara så tröttnar man rätt snabbt på att faktiskt köra sina uppfinningar. Att Rare slopade plattformsmomentet helt känns såhär i efterhand inte speciellt klokt och jag hade mycket hellre sett att fordonsbiten tagit mindre plats. De många uppdragen världarna bjuder på kan vara riktigt underhållande och uppfinningsrika men har sina brister, det finns på tok för många som liknar varandra och det tar inte en lång stund innan de blir repetitiva. Att texten är på snudd till oläslig om man inte har en hd-tv gör inte saken bättre då vissa uppdrag kan bli totalt omöjliga då man inte vet vad man ska göra eftersom det inte går att läsa de instruktioner som ges. Äger du en hd-tv kan du dock höja slutbetyget en pinne.

Köp på

Banjo och Kazooie är tillbaka

Rare tog ett modigt beslut med sin senaste version av Banjo Kazooie. Plattformshoppande har fått kliva åt sidan för att ge plats åt fordonspysslande och frågan är om det var ett så klokt beslut.


3
Vi diggar
  • Mekandet Grafiken Humorn
Vi dissar
  • Oläslig text För mycket fokus på fordon
Visa kommentarer / Kommentera nu
Banjo och Kazooie är tillbaka - Banjo Kazooie: Nuts & Bolts
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17