Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Årets mest efterlängtade

Det här är spelåret 2014

Med nya spelkonsoler på marknaden ser spelåret 2014 ut att bli det bästa på länge. Låt oss presentera höjdpunkterna som med största sannolikhet kommer att sätta guldkant på tillvaron under det kommande året.

Dark Souls 2 (Multiformat)
14 mars

Brutalt, oförlåtande och… alldeles underbart. I ett tidevarv där spelaren förväntas bli hållen i handen var det första Dark Souls spelvärldens motsvarighet till att få en yxa i huvudet. När From Software följer upp hardcore-konnässörernas förstaval är det med snyggare grafik, intelligentare fiender och en dubbelt så stor spelvärld. Årets hårdaste spel.

darksouls2_goldenguy

Titanfall (Multiformat)
14 mars

Titanfall är den nya förstapersonsskjutaren från Respawn Entertainment – gänget som hoppade av Infinity Ward efter att fulländat Call of Duty-konceptet i och med två Modern Warfare-spel. Med raketmotor på ryggen och möjligheten att manövrera gigantiska robotar ser Titanfall ut att kanalisera allt det nytänkande som saknats i de senaste årens militärsskjutare.

titanfall_battle

Watch Dogs (Multiformat)
Årets andra kvartal

Med sin mix av parkour, smygande, bilkörning och terminalhackande är Watch Dogs spelet som gapar efter väldigt mycket – och nu är det upp till bevis. Visst, att längta efter Ubisofts övervakningsthriller känns inte alls lika angeläget efter alla förseningar, men å andra sidan har de haft god tid på sig att finslipa sin gränslösa dystopi.

watchdogs_sneaky

Mario Kart 8 (Wii U)
Årets andra kvartal

Att Wii U-spelarna inte har särskilt mycket att stoppa i sina konsoler är ett välkänt faktum, men det börjar se ljusare ut. Åtminstone om man ser fram emot Nintendos egna varumärken. Även Super Smash Bros U är högintressant, men vi ser mest fram emot att återigen få ratta gokart-bilar i Mario Kart 8.

Annons
WiiU_MarioKart8

Destiny (Multiformat)
Den 8 september

I ett spelklimat där allt fler utgivare väljer att satsa på säkra kort är det alltid lika uppfriskande med nya titlar. Destiny är Halo-skaparna Bungies nya spel, och genom att kombinera en dynamisk mmo-värld med väloljat förstapersonsskjutande har de goda förutsättningar att ta genren till nästa nivå.

destiny_trio

The Sims 4 (Windows/Os X)
Årets andra halva

Med över 150 miljoner sålda exemplar är livssimulatorn The Sims ett av spelvärldens starkaste varumärken, och att kalla seriens fjärde del efterlängtad är en underdrift. Den här gången satsar man på att bygga en emotionell upplevelse där känslor som ilska och passion ska påverka våra simmars liv.

sims4_housbuilding

Bayonetta 2 (Wii U)
Okänt datum

Om det inte hade varit för att Nintendo betalade Platinum Games för en Wii U-exklusiv uppföljare hade vi förmodligen inte fått något mer spel om den stentuffa häxan – och eftersom vi håller föregångaren som ett av tidernas bästa actionspel är vi dem evigt tacksamma. Innan årets slut hoppas vi på att återigen få göra slarvsylta av gigantiska demonbossar, bygga sanslösa slagkombinationer och sparka skiten ur bepansrade änglar.

WiiU_Bayonetta2

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Multiformat)
Okänt datum

Sidospår till trots var det många år sedan vi fick ett nytt spel i Hideo Kojimas episka spionsaga, men snart är det dags att stålsätta sig för hans patenterade blandning av pretentiösa monologer, bajshumor och timslånga mellansekvenser. Den här gången satsar man på frihet i en öppen värld – och vi förväntar oss ingenting annat än ett storslaget mästerverk. Prologen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes släpps redan den 20 mars.

mgs5

Visa kommentarer / Kommentera nu
Årets mest efterlängtade - Det här är spelåret 2014 Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17