Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

5 apptips

De hetaste mobilspelen just nu

Under månaden som gått har vi kraschat flygplan, utforskat mystiska öar och plattformshoppat med en välkänd säckpojke.

Retry (IOS, Android)

Pris: Gratis
När Angry Birds-skaparna Rovio sneglar på Flappy Bird och bygger ut konceptet med sin snillrika bandesign får vi Retry – ett galet beroendeframkallande spel med enkel mekanik, snygg retrografik och brutal svårighetsgrad. Det jobb är att ta det bångstyriga flygplanet till banornas slut, vilket är lättare sagt än gjort när ett lätt tryck på gasen kan få planet att slå volter.

retryapp

The Sailor´s Dream (IOS)

Pris: 28 kronor
Med spel som Device 6 och Year Walk har Malmöbaserade Simogo befäst sin position som en av indievärldens största innovatörer. När Simogo släpper nytt ger man det en chans, och hur svårtillgängliga deras spel än verkar kan belöningen mätas i guld. Den här gången rör vi oss ute på havet, bland karga klippor och vindpinade öar. Berättelsen finns där, men för att nå den krävs både engagemang och tålamod.

sailors-dream

Puzzle to the center of the Earth (IOS, Android)

Pris: Gratis
Utrustad med oömma kläder och pannlampa är din uppgift att pussla dig ner till jordens mitt. Dra linjer mellan flera block av samma färg för att få dem att försvinna, men glöm inte att ha koll på hur många drag du har kvar. Om du vill spendera riktiga pengar för att göra resan mer angenäm går det bra, men det är absolut inget krav.

Puzzle-to-the-Center-of-the-Earth-5

Planet Hop (IOS, Android)

Pris: Gratis
Ett simplare spel är Planet Hop är svårt att föreställa sig, och när vi läser att spelet har kommit till under en 48-timmarsutmaning blir vi inte ett dugg förvånade. Därmed inte sagt att det är dåligt. Att skjuta en boll mellan två roterande klot till taktfast teknodunk är kul, frustrerande och beroendeframkallande – precis som det ska vara.

Annons
planet-hop-

Run SackBoy! Run! (IOS, Android)

Pris: Gratis
Till våra stationära Sony-konsoler är det Little Big Planet 3 som gäller, men det handhållna substitutet Run SackBoy! Run! Är inte alls dumt. Självspringande hjältar och uppdrag av typen ”samla 75 mynt” har vi sett i tusental, men få spel är lika charmiga och välgjorda som det här.

run-sackboy

Visa kommentarer / Kommentera nu
5 apptips - De hetaste mobilspelen just nu Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17