Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Tips: 5 app-spel

De hetaste mobilspelen just nu

Under månaden som gått har vi famlat i mörker, jagat efter lamor och återupplevt ett filmiskt äventyr signerat David Cage.

Planet Quest (Ios)

Pris: Gratis
Rytmbaserade spel med flippad estetisk har vi sett många av, men få av dem visar på samma fingertoppskänsla som Planet Quest. I rollen som en grön liten varelse i ett ufo är din uppgift att använda din magnetstråle för att föra bort så många djur och människor som möjligt. Problemet är att planeten snurrar i takt med det tokiga ljudspåret, att kameran zoomar in och ut och att du absolut inte får träffa några växter.

Planet-Quest

8bit Doves (Ios, Android)

Pris: Gratis
8bit Doves är ett spel för dig som tycker att spel ska vara svåra. Riktigt svåra. Att lära sig att kontrollera den flygande hjälten är nämligen inte lätt då han av någon outgrundlig anledning bara kan röra sig i snäva bågar. När banorna är byggda som tajta korridorer gäller det således att ha tungan rätt i mun. Spelets största behållning är inramningen, som med gröntonad färgpalett och ett läckert soundtrack för tankarna till Nintendos första Game Boy.

8bit-doves-01

Alto’s Adventure (Ios)

Pris: 19 kronor
I stämningsfulla Alto’s Adventure möter vi lama-bonden Alto. När hans flock en dag springer ner för den snötäckta sluttningen är det bara att snöra på snowboarden och kasta sig efter. Spelet gör inte särskilt mycket för att förnya den ändlösa springar-genren – men det stämningsfulla ljudspåret, dygnscykeln och den avskalade designen får det att sticka ut. Alto’s Adventure är en meditativ, stillsam och ack så beroendeframkallande upplevelse.

altosadventure

Dark Echo (Ios, Android)

Pris: 17 kronor
Ta på dig hörlurarna och skärp dina sinnen. För att klara dig helskinnad genom de nattsvarta labyrinterna Dark Echo måste du vara uppmärksam. Det enda du har till din hjälp är de visualiserade ljudvågor som studsar mot väggarna när du går. Om du tar små och tysta steg får du ingen känsla för hur rummet ser ut, men om du å andra sidan håller fingret nedtryckt för att stampa i golvet kan du locka till dig fiender. För du är inte ensam i mörkret…

Annons
DarkEcho_Screen_B

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered

Pris: 95 kronor
Innan David Cage och hans Quantic Dream realiserade sina idéer fullt ut i Heavy Rain gjorde de det utmärkta äventyret Fahrenheit. 2005 hade vi aldrig sett något liknande, och även om spelets andra halva inte levde upp till förväntningarna var det omöjligt att inte ryckas med i mördarjakten. Nu har spelet kommit i en grafiskt uppdaterad version till Ios, så om du har missat denna filmiska pärla har du många timmars underhållning framför dig. Spelhistoriens märkligaste samlag får du på köpet.

farenheit

Visa kommentarer / Kommentera nu
Tips: 5 app-spel - De hetaste mobilspelen just nu Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17