Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

7 storspel att se fram emot våren 2017

Vilket spel ser du mest fram emot?

Isande skräck i Resident Evil, köttig action i For Honor eller virtuella rymdäventyr i Star Trek: Bridge Crew? Spelvåren 2017 har någonting för alla smaker och kalendern fortsätter att fyllas på.

Resident Evil 7 Biohazard

Släpps: 24 januari
Format: Pc, Playstation 4, Xbox One

Den japanska Resident Evil-serien har alltid varit mer action än skräck. Men nu har Capcom gjort en helvändning, lånat friskt från nedlagda Silent Hills och gått all in på smällande dörrar, sprakande tv-apparater och andra kusligheter. Man har till och med lämnat det väl inarbetade tredjepersonsperspektivet för en mer intim upplevelse i första person. Hela spelet ska för övrigt gå att spela genom Playstation VR, men efter att ha testat speldemot Kitchen VR Demo vet vi inte om vi vågar.

Jämför priser på Resident Evil 7 Biohazard här.
Läs vårt test av Playstation VR här.

For Honor

Släpps: 14 februari
Format: Pc, Playstation 4, Xbox One

Vem skulle vinna om en samuraj, en riddare och en viking drabbade samman i en medeltida fantasymiljö? Den frågan ligger till grund för Ubisofts emotsedda hack ’n’ slash-lir For Honor. Kampanjen ser ut att bjuda på mäktiga fältslag i bästa Dynasty Warriors-anda, men framförallt ser vi fram emot att duellera mot vänner.

Annons

Lego Worlds

Släpps: 24 februari
Format: Pc, Playstation 4, Xbox One

I mitten av 00-talet var indiespelet Blockland bland det roligaste man kunde spela. Sedan dök Minecraft upp för att fullständig dominera blockbyggargenren. Att det har dröjt så länge för Lego att ge sig in i matchen är ett mysterium, men i mars släpps Lego Words – och det råder ingen tvekan om vilket spel man sneglat på. Till skillnad från tidigare Lego-spel fokuserar Lego Worlds på det vi faktiskt förknippar med de danska klossarna: byggandet (och i viss mån även rivandet).

Horizon Zero Dawn

Släpps: 1 mars
Format: Playstation 4

Äventyrsspelet Horizon Zero Dawn har ofta dykt upp i samband med att Sony har visat upp kraftfulla Playstation 4 Pro och det är inte svårt att förstå varför. Med sin inbjudande färgskala och originella design ser det helt makalöst snyggt ut. Det är svårt att tänka sig att Guerilla Games har den makalöst grådaskiga Killzone-serien bakom sig. Spelet utspelar sig 1000 år in i framtiden, i en värld av postapokalyptisk grönska styrd av dinosaurieliknande robotar.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Släpps: 7 mars
Format: Pc, Playstation 4, Xbox One

Med The Division provade Ubisoft en mer öppen struktur för sina Tom Clancy-spel och med Ghost Recon: Wildlands vidgar de sina vyer ytterligare. Den här gången går resan till den bolivianska vildmarken där knarkkungen El Sueno styr med järnhand. Spelet stöder co-op för fyra spelare och ska enligt uppgift erbjuda Ubisofts största öppna värld hittills.

Star Trek: Bridge Crew

Släpps: 14 mars
Format: Pc, Playstation 4

Har du någon gång drömt om att få följa med Star Trek-gänget på äventyr i det okända? I så fall kommer ska du titta närmare på virtual reality-spelet Star Trek: Bridge Crew, som gör dig till en del i besättningen på U.S.S. Aegis. Samarbetsläget låter dig och tre andra spelare ta rollerna som kapten, styrman, taktiker och ingenjör.

Mass Effect: Andromeda

Släpps: 21 mars
Format: Pc, Playstation 4, Xbox One

Sagan om Commander Shepard och besättningen på Normandy må vara slut, men när vi lämnar Vintergatan för att utforska en helt ny galax inser vi att det bara var början. När spelet tar vi har sex århundraden passerat sedan händelserna i det tredje spelet. Gigantiska skepp med representanter från olika raser har lämnat Vintergatan för att leta efter ett nytt hem i Andromeda-galaxen.

Läs vår förtitt av Mass Effect: Andromeda här.

Läs även
Förhandstitt: Nintendo Switch
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
7 storspel att se fram emot våren 2017 - Vilket spel ser du mest fram emot? Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17