Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Förtitt: 7 anledningar att se fram emot Uncharted 4: A Thief’s End

Äventyrsspelet släpps den 10 maj

Sedan det snart tio år gamla Uncharted: Drake’s Fortune har utvecklarna på Naughty Dog gått från klarhet till klarhet med sina rafflande matinéäventyr. Uncharted 4 är deras sista spel med Nathan Drake i huvudrollen. Om du fortfarande inte har fattat grejen ger vi dig sju anledningar att längta till den 10 maj.

Har vi blivit besvikna förut?

Uncharted: Drake’s Fortune var inget perfekt spel när det släpptes för snart tio år sedan. Däremot lovade den Playstation 3-exklusiva gott inför framtiden, och mycket riktigt: I uppföljaren Uncharted 2: Among Thieves föll alla bitar på plats och även om den tredje delen kändes som en upprepning innehöll den några av seriens mest spektakulära scener. När det kommer till rafflande matinéäventyr i spelform finns det ingenting som toppar Uncharted.

2015_10_21_MP_PGW_STILLS_02-10_1445972277

Handlingen lovar gott

När den fjärde delen börjar har Nathan Drake dragit sig tillbaka från skattletandet för att leva ett stillsamt liv med sin fru Elena Fisher. Men allting vänds upp och ner när hans förlorade bror Sam dyker upp från ingenstans för att be om hans hjälp. Snart befinner de sig mitt i ett världsomspännande äventyr i jakt på den mytomspunna piratkolonin Libertaria. En mer klassisk Uncharted-premiss är svår att föreställa sig, och nu är vi nyfikna på vad den nya dialogvalsmekaniken kommer att tillföra berättandet.

Det är utvecklat för Playstation 4

Visst såg de upphottade spelen i Uncharted: The Nathan Drake Collection riktigt läckra ut, men Uncharted 4 är det första spelet som utvecklas för Playstation 4 och det märks. Spelet är vansinnigt snyggt med mjuka karaktärsanimationer och makalösa miljöer. Framförallt verkar man ha använt maskinkraften för att göra större och mer öppna banor där mer än en väg kan leda till målet.

Uncharted-4_drake-truck-drag_1448638154

The Last of Us höjde ribban

Hur mycket vi än tyckte om Nathan Drakes tidiga äventyr så var det med Naughty Dogs tunga postapokalypsdrama The Last of Us – och kanske framförallt den nedladdningsbara fortsättningen Left Behind – som vi förstod hur bra de faktiskt var på berättande. Att Bruce Straley och Neil Druckmann, som båda är nyckelpersoner i utvecklingen av Uncharted 4, kommer direkt ifrån och Joel och Ellies äventyr lovar med andra ord gott.

Annons

Man har haft tid att slipa på detaljer

Med Uncharted 4 har Naughty Dog tagit längre tid på sig än vanligt. I vanliga fall brukar vi bli oroliga när ett släppdatum flyttas fram flera gånger, men även om flera förseningar har berott på avhopp och kontroverser vågar vi tro att den extra tiden har gjort spelet gott. När datumet flyttades fram till den 10 maj motiverade spelets regissör Neil Druckmann beslutet med att teamet inte ville sänka sin ambitionsnivå för att hinna till en deadline. Och det vill vi såklart inte att de ska göra.

20160224_Uncharted_4_Story_Trailer_01_1456311962

Det underskattade flerspelarläget har blivit ännu bättre

Allt för ofta känns flerspelarlägen som någonting utvecklarna hastat fram bara för att det ”ska finnas ett”. Den som har tagit del av Uncharted 4: A Thief’s Ends flerspelarbeta kan dock gå i god för att så inte är fallet den här gången. Skjutandet har aldrig varit äventyrens starkaste sida, men när du möter andra spelare online är det åtminstone på lika villkor och då uppstår en intressant dynamik som skiljer spelet från den typiska onlineskjutaren. Den här gången är de lagbaserade matcherna kryddade med gömda skatter som ger fördelar i form av kraftfulla vapen, datorstyrda medhjälpare och magiska föremål.

Det är den stora finalen

Naughty Dog har inte hymlat med att Uncharted 4 att det är deras sista spel med Nathan Drake i huvudrollen, och med tanke på hur mycket spelserien har betytt för studion lär de gör sitt yttersta för att ge Drake avslutet han förtjänar.

Uncharted 4: A Thief’s End släpps till Playstation 4 den 10 maj.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Förtitt: 7 anledningar att se fram emot Uncharted 4: A Thief’s End - Äventyrsspelet släpps den 10 maj Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17