Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

13 tunga spelsläpp hösten 2016

Vilket spel ser du mest fram emot?

Efter sommarens alla krav och måsten har det blivit dags att greppa handkontrollen igen. Det här är spelen vi ser mest fram emot hösten 2016.

Deus Ex: Mankind Divided

Släpps: 23 augusti
Pc, Playstation 4, Xbox One

Trots att den dystopiska Deus Ex-serien har 15 år på nacken går det att räkna spelen på en hand. Och det är bra. När det kommer till denna cyberpunkpärla ser vi helst kvalitet framför kvantitet och även om det fem år gamla Human Revolution hade sina brister vågar vi tro att Eidos Montreal kommer att göra allting rätt den här gången. Deus Ex: Mankind Divided utspelar sig år 2029 och låter spelaren utforska en öppen värld. I vanlig ordning kan du tackla situationerna på många olika sätt – och valen du gör påverkar berättelsen.

Läs recensionen här.

Annons

Recore

Släpps: 16 september
Pc, Xbox One

Det enda spelet på vår lista som inte är en uppföljare! Recore är Mega Man-pappan Keiji Inafunes senaste projekt och utspelar sig på en planet som tagits över av robotar. Nu är det upp till Joule Adams och hennes trofasta robotkompis Mack att ställa saker till rätta. Spelet bygger på möjligheten att flytta en energikälla mellan olika robotar och på så vis väcka liv i dem.

Mafia 3

Släpps: 7 oktober
Mac, Pc, Playstation 4, Xbox One

När nystartade studion Hangar 13 tar över Mafia-serien väljer de att ta oss tillbaka till 1968 och New Orleans-pastischen New Bordeaux. I den öppna världen får vi följa Vietnamveteranen Lincoln Clay i hans arbete med att bygga upp en egen maffia-verksamhet och ta sig an de italienska gangstrarna.

Läs recensionen här.

Gears of War 4

Släpps: 11 oktober
Pc, Xbox One

Om du ägde en Xbox 360 under andra halvan av 00-talet spelade du förmodligen Gears of War. Nu är den fjärde delen på gång och även om den biffiga estetiken känns igen verkar man ha ansträngt sig för att hitta på nya, kreativa sätt att få spelare att tappa hakan. I huvudrollen ser vi tuffingen JD Fenix – son till Marcus från de första spelen.

Läs recensionen här.

Läs även
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Civilization VI

Släpps: 21 oktober
Linux, Mac, PC

Med över 33 miljoner sålda spel kan man lugnt säga att det turordningsbaserade strategispelet Civilization har en trogen fanskara där ute. För sex år sedan kom det femte spelet och nu är det dags för del sex. I vanlig ordning är det Firaxis som står för utvecklingen och även om den grafiska stilen är lite simplare än tidigare sägs det bjuda på ett ordentligt djup.

Battlefield 1

Släpps: 21 oktober
Pc, Playstation 4, Xbox One

Medan konkurrenten Call of Duty tar ytterligare steg in i framtiden gör den svenskutvecklade Battlefield-serien det motsatta och tar oss tillbaka till första världskriget. I pressmaterialet lockar utvecklarna med tajta uppgörelser i en belägrad fransk stad, sammandrabbningar i italienska alperna och hektiska strider i arabisk öken. Framförallt ser vi fram emot det nya spelläget Operations, som bygger på att strider förs på flera fronter och där varje vinst och förlust får konsekvenser utanför den enskilda matchen.

Läs även
Test: Lucid Sound LS30
Test: Roccat Renga

Titanfall 2

Släpps: 28 oktober
Pc, Playstation 4, Xbox One

När Respawn Entertainment kombinerade sin Call of Duty-expertis med framtidsestetik och stridsrobotar resulterade det i en adrenalinkick som hette duga. Nytt i den andra delen är att vi kommer att få ett riktigt enspelaräventyr, vilket många saknade förra gången. Dessutom får Playstation 4-spelare äntligen vara med på tåget.

Call of Duty: Infinite Warfare

Släpps: 4 November 2016
Pc, Playstation 4, Xbox One

Nu för tiden är det tre utvecklare som turas om med de årliga Call of Duty-spelen, och i år är det fanfavoriterna Infinite Wards tur att visa var skåpet ska stå. Robotar, raketryggsäckar, viktlöshet och storslagna rymdstrider är bara några av de godsaker vi har att vänta när serien lämnar jorden för att utforska det okända. Bäst av allt är kanske att man samtidigt släpper en upphottad version av klassikern Call of Duty 4: Modern Warfare.

Dishonored 2

Släpps: 11 November
Pc, Playstation 4, Xbox One

Efter att det steampunkiga lönnmördarspelet Dishonored dök upp från ingenstans för att bli ett av 2012 års bästa spel är förväntningar på uppföljaren uppskruvade till max. Och den tropiska staden Karnaca ser ut att bli den perfekta lekplatsen för Corvo och Emily. Bland de nya specialkrafterna märks förmågan att manipulera tiden.

Läs recensionen här.

Watch Dogs 2

Släpps: 15 november
Pc, Playstation 4, Xbox One

Efter år av massiv hype var framhastade Watch Dogs en riktig besvikelse. Men tydligen sålde det tillräckligt bra för att få en uppföljare. Anledningen till att vi fortfarande är intresserade av vad Ubisoft har kokat ihop är att man har slängt ut den trista huvudkaraktären Aiden Pierce och ersatt honom med den unge hackern Marcus Holloway. Tonen är lite fräckare, miljöerna är snyggare och möjligheterna fler.

Pokémon Sun och Pokémon Moon

Släpps: 23 november
Nintendo 3DS

Efter sommarens Pokémon Go-hype ställer vi oss frågande till hur världen kommer att ta emot de förhållandevis konventionella Pokémon-spelen Sun och Moon. Men å andra sidan släpps de under vintern, då vi helst inte lämnar hemmet för att få tag i sällsynta fickmonster. En intressant nyhet är Battle Royal – som låter fyra tränare möta varandra samtidigt.

Final Fantasy XV

Släpps: 29 november
Playstation 4, Xbox One

När Final Fantasy XV (som då gick under namnet Final Fantasy Versus XIII) visades upp på E3-mässan 2006 kunde vi aldrig ana att vi skulle få vänta i ett helt decennium på det färdiga spelet. Nu är det snart här och även om vi har blivit ganska besvikna på de spelbara demos som släppts vågar vi fortfarande hoppas. Med ett upplägg som inspirerats av filmvärldens roadtrip-genre och snabba strider i realtid har man åtminstone ansträngt sig för att förnya serien. Spelets huvudkaraktär Noctis är dock en typisk Final Fantasy-karaktär med allt vad det innebär i form av taggigt hår och rebellisk attityd.

South Park: The Fractured But Whole

Släpps: 6 december
Pc, Playstation 4, Xbox One

Med det förra South Park-rollspelet Stick of Truth gav Ubisoft fansen allt de ville ha och lite till. I december släpps uppföljaren och av det vi har fått se hittills är vi övertygade om att de kommer att upprepa bedriften. Det förra spelet hämtade mycket inspiration i fantasy men den här gången är temat superhjältar vilket känns både annorlunda och kul.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Tester av kompakta trådlösa högtalare
Audio Pro Addon T3 – Dynamiken själv
Audio Pro Addon T9 – Charmar både ögon och öron
Audio Pro Addon T10 – Tungt ljud i snygg förpackning
Audio Pro Addon T12 – Väldesignad tyngd
Audio Pro Allroom Air One – Tufft ljud i läderskrud
Creative Soundblaster Free – Smart och prisvärd sommarhögtalare
Denon Cocoon Home – En kokong som rockar hårt
Marshall Kilburn – Praktisk och tuff
Philips BT6000B – Prisvärd och snygg
Samsung R6 Wireless 360 – Batteridrivet dinosaurieägg
Samsung Level Box – Dyr nykomling
Sony SRS-X55 – Anonym men välljudande

Visa kommentarer / Kommentera nu
13 tunga spelsläpp hösten 2016 - Vilket spel ser du mest fram emot? Spel, Feature, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17