Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Xtina is back – … och hon har blivit övermänsklig!

Christina är inte sig själv längre, om vi ska tro henne själv. Från att ha varit 00-talets souliga Marilyn Monroe har hon nu fyra år senare iklätt sig rollen som futuristisk poprobot. Hur gick det till?!

Rejäl pipa
Är det någon som aldrig gjort den där trista, förutsägbara uppföljaren till album så är det Christina Aguilera. Hon flöt med sin forna Disneyklubben-kollega Britney Spears i det sena 90-talets tjejpopvåg och startade karriären med att släppa sitt självbetitlade album med megahittarna Genie in a Bottle och What a Girl Wants. Att hon kunde sjunga rådde det inga som helst tvivel om och hennes mäktiga röst var uppskattad världen över, men det fanns ändå en rejäl klick av människor som inte lade någon större vikt vid henne som artist. Idag ser det lite annorlunda ut.

Schizofrent
Efter att den lilla blonda donnan sadlade om till att bli smutsigt Stripped (andra albumet) blev hon omåttligt populär igen med hitsinglarna Beautiful och Fighter. Kanske upptäckte hon att det här med drastiska förändringar fungerade perfekt om man ville hamna på tapeten igen, eller så är det helt enkelt som hon sagt i så många intervjuer, att hon måste få utlopp för sina många olika personligheter. Oavsett vilket blev senaste plattan Back to Basics, där Aguilera klätt sig lite mer classy och fokuserat hårdare på sången igen, uppskattad av såväl fans som kritiker.

Robot + Timbaland = ?
Så frågan är vad man följer upp en sådan här bergochdalbana till albumreleaser med. Tja, vad vore mer crazy än robotar och elektronisk musik? Aguilera satsar på fler elektroniska influenser, framtidskänsla och övermänskligt perfekta melodier och tagna toner. Första singeln finns ute på marknaden just nu och även om det är svårt att dra några slutsatser kring resultatet innan hela albumet är ute, känns singeln inte alls som Aguilera beskrivit albumet i pressreleaser. Timbaland-vibbarna är starka och melodin sätter sig inte. Men vi avvaktar och hoppas på ännu mer robotkänslor och ännu kraftfullare sångröst i övriga spår.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Xtina is back – … och hon har blivit övermänsklig! - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17