Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Way Out West 2013

Festivalsommaren 2013

Festivalen inleddes och avslutades med regn, däremellan hanns det med ett publikrekord, ett Neil Young-debacle och en väldig massa fina spelningar. Ett kapitel lyckad Way Out West-festival är slut för i år.

Över 27 700 festivalsugna besökare lockades i helgen till den sjunde upplagan av Way Out West i Göteborg. Ett fint nytt publikrekord och på det hela taget en mycket lyckad festival. Torsdagens stora snackis, och det som skapade mest sura miner under helgen, var Neil Young & the Crazy Horses inställda spelningen. En bruten hand på en gitarrist var orsaken och det var inte mycket festivalarrangörerna kunde göra åt det. Publiken fick istället njuta helgens övriga stjärnor som Håkan Hellström, Alicia Keys, The Knife och Kendrick Lamar.

Som vanligt under Way Out West anordnas också Stay Out West på en mängd klubbar och andra venues över hela staden. I år, likt övriga år, är det också de flesta besökarnas stora bryderi, ”Vart ska vi gå ikväll?”. För tyvärr är köerna långa och det hinns oftast bara med ett band per kväll. Men det är också något som besökarna nog börjat vänja sig vid. Men vad var toppar och dalar under festivalen? Digital Life listar här nedan.

 

3 Toppar:

Annons

Publiken
Även om det är mycket folk är det inte en garanti för att spelningarna ska ha storpublik men under Way Out West var det aldrig något att oroa sig över. Oavsett om bandet var Håkan Hellström eller Grimes så fylldes det på rejält framför scenerna. Kul för banden och kul för publikupplevelsen.

Konst, Film, Föreläsningar
Det är väldigt trevligt att under dagarna fördriva tiden innan det är dags för Slottsskogsbesök med en film eller kanske en föreläsning. Det ger mervärde och en mycket rogivande start på dagen. Vi lyckades bland annat hinna med två filmpremiärer, Made of Stone och Henric de la Cour, och det gav mersmak.

Logistiken
Att slussa in, ut, upp och ned 27 tusen framtunga besökare är ingen enkel match. Det ska fixas med bussar, köer ska undvikas och trängsel ska minimeras. Med undantag för de delvis (till synes ostoppbara) köerna in till de olika Stay Out West-klubbarna löser arrangörerna detta med bravur. Pensionären i mig fick aldrig chans att frodas, och det mina vänner, det är bra.

 

3 Dalar:

Public Enemys Nirvanatrams
Vad var det som hände egentligen? Mitt under Public Enemys spelning, när Dj Lord skulle briljera, vad tusan var det som skedde egentligen? En fem minuters scratch-hyllning till Nirvana. Högst oklart. Det lät verkligen hemskt.

Allt man missat
Som vanligt efter en festivalhelg är man något besviken på sig själv, man har missat alldeles för mycket. Och ska man vara ärlig är nog Way Out West den festivalen där man missar flest godbitar och då på grund av kvällsprogrammet. Det är synd när det finns så mycket fint att ta till sig.

Handfrakturen
Ryktet gick som en löpeld genom festivalen, “Neil ställer in”. Fort spred det sig och det började spekuleras om orsak. Ett tag hörde vi att Neil själv skulle ha dött. Tack och lov var det inte så illa men nog la beskedet om en Crazy Horse-krossad hand lite sorti på stämningen. Om inte annat så hos alla de som köpt biljett närmast enbart för Neils skull.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Way Out West 2013 - Festivalsommaren 2013 Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17