Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Volume 3

She & Him

Fjorton små sånger om kärlek, levererade med ärlighet och popsvulst. Som ett album som gjort för hångelsessioner på en våräng, eller som soundtrack till en indierulle.

Zooey Deschanel är antagligen mer känd som skådespelerska än sångerska. Hon har emellertid, tillsammans med M. Ward i duon She & Him, sålt över en miljon album i enbart USA. På duons tredje studioalbum blandas återigen ett par väl valda covers, somMel Carters Hold me, Thrill me, Kiss me, med egna verk. Alla låtar tolkas dock i sann popanda och de flesta spåren klockar också in på klassisk poplängd, det vill säga runt tre minuter.

Volume 3

Det är i de finstämda, 60-talsinspirerade små kärleksalsterna som Zooey Deschanels något spröda, och egenartade, stämma kommer bäst till sin rätt. Som i The Carpenters-smäktande Turn to White eller i den enkla, söta London där Deschanels röst endast ackompanjeras av ett stilla pianoarrangemang. Eller som på albumets bästa spår Baby, Volume 3s enda duett, där doo wop-körandet och M. Wards raspiga stämma leder till en alldeles förträfflig liten kärlekshistoria. Tyvärr faller en del låtar mer platt, och glöms bort, som melodiskiftande Snow Queen. Och ibland tvingar produktionen Deschanels röst till höjder den inte riktigt klarar av, som på Blondie-covern Sunday Girl, något som gör att helhetsintrycket sjunker lite.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Volume 3 - She & Him
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17