Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Veckans musiknyheter

Lagom till helgen går Digital Life igenom veckans hetaste musiknyheter. Hultsfredsfestivalen flyttar till Stockholm Sveriges mest legendariska musikfestival…

Lagom till helgen går Digital Life igenom veckans hetaste musiknyheter.

Hultsfredsfestivalen flyttar till Stockholm
Sveriges mest legendariska musikfestival, som sedan debuten 1986 hållit till i de småländska skogarna, gör allt för att undvika en andra konkurs. Den tyska arrangörsjätten FKP Scorpio som tog över verksamheten 2011 har nu beslutat att flytta hela festivalen till den mer befolkade huvudstaden. Den 13-16 juni i år går den första upplagan av den nya Hultsfredsfestivalen av stapeln med artister som Arctic Monkeys och Fatboy Slim i förarsätet.
Hulllllltsfreeeed

Soundtracket till Searching for Sugar Man säljer guld
Succésagan kring Malik Bendjellouls Oscarbelönade dokumentärfilm Searching for Sugar Man fortsätter. I dagarna stod det klart att soundtracket till filmen sålts i över 30 000 exemplar och därmed nått den åtråvärda guldgränsen. Samtidigt gör filmens stjärna, den lika briljante som bortglömde Sixto Rodriguez, sig redo för sitt kommande Sverigebesök där Stockholm Music & Arts står som värd.
Rooddan

Annons

Black Sabbath släpper nytt i sommar
För första gången sedan 1978 har originalmedlemmarna i kultförklarade Black Sabbath samsats, skrivit och spelat in en fullängdare tillsammans. Rockpionjärerna, med den excentriske Ozzy Osbourne i spetsen, har sedan debuten sålt över 70 miljoner album och valts in i The Rock and Roll Hall of Fame. Det nya albumet, som fått titeln 13, har producerats av den sjufaldigt Grammybelönade Rick Rubin och släpps den 10 juni.
Sabbatha

Svenska artister gör skiva med och för hemlösa
Producenterna Klas Åhlund och Christoffer Roth har tillsammans med svenska artister och tonsättare gjort en skiva med hemlösa. Våran drömmars stad heter den och ges ut i maj. Försäljningen kommer ske på gatan i Stockholm och intäkterna går till att förbättra tillvaron för de hemlösa i staden. Medverkar på skivan gör bland andra Markus Krunegård, Nina Rambsy, Jenny Wilson och Andreas Grega.
krunan

Pet Shop Boys släpper nytt
Neil Tennant och Chris Love, männen bakom It´s a Sin och West End Girls, är tillbaka igen. Albumet Electric är Pet Shop Boys artonde i ordningen och släpps i juni, bara drygt ett halvår efter deras senaste skiva Elysium. Sedan debuten 1986 har de gjort sig kända för att leverera arenasvulstig synthpop och dansvänliga hits. I sommar tar de med sig alltihop till Sverige för en spelning på festivalen Peace & Love i Borlänge.

pettan

 

Visa kommentarer / Kommentera nu
Veckans musiknyheter - Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17