Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Väntan äntligen över för Rihanna-fans

”The wait is ova”, förkunnar Rihanna på sin hemsida och syftar på att hon äntligen släpper den efterlängtade plattan ”Rated R”. Den 23 november är det release, inte en dag för tidigt för Rihannas fans som väntat ända sedan 2007 på uppföljaren till platina-succén ”Good Girl Gone Bad”.

Umbrella-girl

22-åriga Robyn Rihanna Fenty har tagit sitt mellannamn som artistnamn. Hon kommer från Barbados och blev upptäckt av producenten Evan Rogers när han var där på semester 2003, när Rihanna bara var 15 år gammal. Soul-skönheten tog genast världen med storm med låtar som ”Pon De Replay”, ”SOS” (som Nike hade i en reklamfilm) och såklart megasuccén ”Umbrella”. Att slå framgångarna med Umbrella är en utmaning, låten låg etta på hitlistor världen över och tilldelades en Grammy.

Tyngsta namnen i branschen

Första singeln ut från comebackplattan är ”Russian Roulette” som släpptes den 20 oktober. Låten är skriven av Ne-Yo, som producerat ett gäng Rihanna-låtar genom åren. Han står bland annat bakom låtarna ”Unfaithful” (2006), ”Hate That I Love You” (2007) och ”Take A Bow” (2008). Men ”Rated R” har flera andra tunga namn bakom sig, bland andra Justin Timberlake, One Republics frontman Ryan Tedder, Kanye West, Jay-Z, Soulja Boy. Listan kan göras längre. Rihannas karriär är lysande, och de bästa står i kö för att få jobba med henne. Eftersom förra skivan innehåll megahitsen ”Umbrella” och ”Don’t Stop the Music” är förväntningarna på att RnB-stjärnan ska leverera hits skyhöga.

Fortfarande deppig efter Chris Brown?

I media och bloggvärlden ställs på många håll frågan om ”Russian Roulette” bär ekon från det smärtsamma uppbrottet från Chris Brown. Låten har nämligen inte det glada uptempo-beat vi vant oss vid från Rihanna. Liksom titeln antyder handlar den om ångesten och rädslan i kärleken, liksom Russian Roulette kan innebära, och musiken är både lugnare och ledsammare än hennes hits brukar vara. Smaka till exempel på följande textrader: “And I’m terrified but I’m not leaving. Know that I must, must pass this test so just pull the trigger.” Om paparazzibilderna som läckt ut stämmer är musikvideon i samma mörka bondagestil. Den är regisserad av Anthony Mandler som gjort videorna till Rihanna och T.I:s ”Live Your Life” och ”Disturbia”.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Väntan äntligen över för Rihanna-fans - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17