Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Up ’n’ coming

Artister på uppgång

Sudakistan, Moon City Boys, Maja Francis och Cherrie.

Sudakistan

Sedan 2011 har gruppen hunnit släppa ett par singlar, men det är faktiskt först i slutet på oktober som debutskivan Caballa Negro släpps. Så även om det puttrat och även om de redan hyllats internationellt, är det först nu det kommer gå undan. De fem Stockholmskillarna låter litegrann som Goat – bara det att deras inspiration snarare är sydamerikanska rytmer och att det sjungs på såväl spanska och svenska som engelska. Det är väldigt svårt att inte ryckas med!

sudakistan-press-1-web

Moon City Boys

På sin Tumblr-sida har Stockholmskvartetten lagt upp ett antal videos för att visa upp sina influenser. Här samsas Alan Vega- och Sid Vicious-klipp med vad som verkar vara ett japanskt porrfilmssoundtrack och en intervju med Björk. Det spretar, men det gör inte bandet själva egentligen. Möjligtvis att det emellanåt går från rock till post-punk till punk, men det är mer petitesser. MCB är ett gitarrband som känns riviga, skitiga och riktigt intressanta.

moon-city

Maja Francis

Den snart 30-åriga sångerskan har turnerat med Nic And The Family och varit med i en duo i USA. Nu gör hon ”fantasy pop” tillsammans med bästa vännen Veronica Maggio och Petter Winnberg (ni vet han den skäggiga i Amason). Det är pop fullspäckad med färg, drömmar och känslor. För de som är förälskade i Maggio, eller har en crush på Little Jinder, är detta nästa älskling. Efter två singlar inväntar vi EP:n med spänning.

MajaFrancis2

Cherrie

Hela orten har vad? Det är nog en tanke som farit igenom var och varannan svensks huvud under sommaren som gått. Svaret är tabanja, slang för vapen hämtat från det turkiska ordet tabanca, och det är Cherrie som levererat låten. Det är en vemodig skildring av svenska förorter – det är också riktigt lovande R&B. Vill man höra mer av sångerskan bör man kolla in remixen på Michel Didas Höru mej bae som förutom Cherrie även gästas av Seinabo Sey, Mapei och Sabina Ddumba.

Annons
cherri

Visa kommentarer / Kommentera nu
Up ’n’ coming - Artister på uppgång Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17