Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Det stora allvaret

The Wombats

Den 7 juli ställer sig brittrock-bandet med nya episka undertoner på festivalen Putte i parkens största scen.

[dropcap]V[/dropcap]i träffade sångaren Matthew Murphy inför deras gig på Debaser Medis i Stockholm för att fråga ut honom om det nya, synthiga soundet och vad festivalpubliken kan förvänta sig i sommar.

Det är uppenbart att ni har utvecklat ert sound sedan “A Guide to Love Loss and Desperation. Det låter större, speciellt singeln Anti-D.Vad inspirerade er till förändringarna?

Det föddes egentligen ur nödvändighet. Vårt första album var i grund och botten ett poppunk-album och vi spelade in det på två och en halv vecka. This Modern Glitch tog oss ungefär tre månader att producera. Det var mycket mer tanke i hur det skulle låta. I mitt huvud ville jag göra ett större och modigare ställningstagande. I och med Anti-D ville vi få våra fans att vrida sina huvuden och fråga sig om detta verkligen var det Wombats som de började lyssna på en gång i tiden.

Hur kommer det sig att synthen fick ta större plats på nya albumet?

Annons

Även där föddes idén av nödvändighet. Vi saknade glöden ett tag och visste inte riktigt hur vi skulle ta oss vidare. Det kändes inte längre roligt att stirra på samma gamla gitarrackord och jag behövde någonting annat. Så större delen av albumet är skrivet på ett piano eller en synth, och vi blev förälskade i det nya soundet.

Hur har skapandeprocessen sett ut för “This Modern Glitch” jämfört med “A Guide to Love Loss and Desperation”?

Det var mycket svårare, mycket större press, mycket mera tid och framför allt, mycket mer blod, svett och tårar. Vi var tvungna att tävla mot några av våra största låtar från vårt förra album, och var således pressade att toppa det på något sätt. Det blev många sömnlösa nätter som jag spenderade med att skriva, skriva, skriva. Så nu när vi äntligen är tillbaka med en turné känns det nästan som en befrielse. Det första albumet var så enkelt. Så förhoppningsvis har vi redan gjort det enkla och det svåra albumet vilket innebär att det borde gå normalt till nästa gång.

Vad kan publiken förvänta sig när ni ställer er på scenen under Putte i parken?

Jag försöker bara ta mig igenom den närmaste kvällen så får vi se hur sommaren blir. Men det känns som att vi har tagit vår show till en bra nivå nu. Det första albumet påminde om en galen, skällande hund som aldrig slutade bitas, vilket även gjorde att spelningarna såg ut på ett visst sätt. Inför våra festivalkonserter planerar vi att sätta upp ett större arrangemang med en kraftfullare ljusshow, bättre anpassad för musiken som vi har skapat nu.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Det stora allvaret - The Wombats Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17