Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

The Beatles intar Itunes

Tisdagens stora överraskning från Apple stod inga mindre än The Beatles för. Tidernas största band släpper äntligen sin musik för digital distribution, via musiktjänsten Itunes.

Tvivlen har varit många när det kommit till om The Beatles någonsin skulle släppa sin musik för digital distribution. Bråken mellan Apple och det legendariska bandet har gjort det svårt att komma till en överenskommelse.

Men nu har Itunes till slut fått rättigheterna till att sälja deras musik. Det är en maffig lista som borde få vilken Beatles-fantast som helst att fälla en nostalgisk glädjetår.

Samlingen innehåller alla remastrade studioalbum samt samlingsalbumet Past Masters, både som individuella spår och i Itunes LP-format med extra bildmaterial. Förutom originalalbumen erbjuds dubbelalbumen The Beatles 1962-1966 (det röda albumet) och 1967-1970 (det blå albumet). För den som inte nöjer sig med mindre än allt har de sammansatt en digital box som dessutom innehåller konsertfilmen ”Live At The Washington Coliseum från The Beatles första USA-turné 1964.

Redan efter första dagen klättrade fyra av albumen upp till topp-tio-listan över de mest säljande albumen på Itunes för tillfället. Det visar att The Beatles fortfarande är störst, över 30 år sedan de bestämde sig för att lägga bandet på hyllan.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
The Beatles intar Itunes - Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17