Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Thåström

Beväpna dig med vingar

Joakim Thåström växte upp på Skebokvarnsvägen 209 i Stockholmsförorten Högdalen. Fast förankrad i cementen har gatupoeten Thåström blivit mästare på att se varje mur, känna varje spricka – att ana skymten av frihet långt därborta.

Från den självbetitlade debutskivan Thåström, fram till Mannen som blev en gris var han en punkrockare med ett angeläget uttryck. På Skebokvarnsv. 209 utvecklades Thåström till en berättare med vemodig stämma och stilla sinne. Med Beväpna dig med vingar har han återvänt till mörkrets kyla och den ständiga längtan efter något. Även om maskinerna går tunga och undergången är nära, är känslan av hopplöshet inte lika stor som för tjugo år sedan. Kamplusten blandas med oro och ångest i en rebellisk tongång som genljuder den mörka skogen med en underjordisk kraft.

Spåret Låt dom regna är en trummande marsch av rättfärdighet. Rösterna mullrar längs med vandringen uppför altargången – korset är tungt och skammen påtaglig. Samarkanda är ett ljus i mörkret som värker i hela kroppen. Nere på maskinisten är ett ivrigt barn som väntar på rättvisa utan tålamod och Beväpna dig med vingar är ett brådskande utrop av hopp och tillförlit.

Med Beväpna dig med vingar placerar sig Thåström i musikbibeln. Hans psalmer tar dig upp till himlen och tillbaks ner i avgrundens bottenlösa djup: “Kommer du in i min värld så kommer du aldrig härifrån.” Jag lovar dig Thåström, vi vill inget hellre än att stanna kvar.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Thåström - Beväpna dig med vingar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17