Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Teddybears och hitsinglarna

Gänget, med Jocke Åhlund i spetsen, startade som ett grindcoreband i mitten av 1990-talet. De hann släppa två album inom genren innan de valde att byta stil till något mer lättillgängligt. Ett val som resulterat i en rad odödliga hits.

Första framgången

Teddybears (tidigare Teddybears STHLM) har hittills haft tre framgångsrika skivsläpp under 2000-talet. ”Rock n’ roll highschool” vann år 2000 en Grammis för ”Årets album” och bjöd på hela fyra singlar. De flesta som minns 90-talet kan nynna på melodin till ”Yours to keep”, som var den första singeln i raden. Låten var ett samarbete med Neneh Cherry, som stod för den höga, dova sången. Följande singlar var ”Automatic lover”, ”Punkrocker” och ”Rock n’ roll highschool”.

Hitparaden tar aldrig slut
Låten som fått störst genomslagskraft, och som också lyckats bli en slags signaturmelodi för bandet, är ”Punkrocker”. Den släpptes som tredje singeln i ordningen från succéalbumet ”Rock n’ roll highschool” och sedan dess har det gjorts två nya, nästan ännu mer framgångsrika, versioner av originalet. Thomas Rusiak, som medverkade på albumet, gjorde en hiphopversion av låten. Den fick namnet ”Hiphoper”. Några år senare spelade dansbandet Torgny Melins, som tidigare agerat coverspelande förband åt Teddybears, in en cover på låten och bytte ut titeln mot ”Dansbander”. Låten fick en väldigt mycket mjukare approach och tilltalade en mycket större publik.

Utöver att ge tre stora fangrupper inom musiken varsin, men ändå likadan, signaturlåt har Teddybears även lyckats släppa två album till efter framgångarna med ”Rock n’ roll highschool”. ”Soft machine” släpptes 2006 i USA och singeln blev återigen ”Punkrocker”, fast i ny version och med legendaren Iggy Pop till hjälp. Men innan etableringen på den amerikanska marknaden släpptes albumet ”Fresh”. Den första singeln blev ”Hey boy”, med rapparen Swingfly i spetsen. Den följdes av ”Little stereo”, ett samarbete med Daddy Boastin, och även om i stort sett alla singlar som bandet släppt från deras senaste tre album blivit radiohits, är det bara ”Hey boy” som kan placeras på samma framgångsnivå som ”Punkrocker” hamnade på i början av decenniet.

Annons

Nu har ”Get mama a house”, mest känd från Fastighetsbyråns reklamfilm, och ”Rocket scientist” släppts som singlar från Teddybears senaste tillskott till den svenska musikmarknaden. Albumet ”Devil’s Music” släpptes den 24 mars och om vi kommer att få höra någon ny ”Punkrocker” eller ”Hey boy” nöta radiokanalerna återstår att se.

Teddybears topp 5
Punkrocker
Cobrastyle
Yours to keep
Hey boy
Rocket scientist

Visa kommentarer / Kommentera nu
Teddybears och hitsinglarna - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17