Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Sveriges bästa

En benämning som Bob Hund ofta tvingats bära på sina axlar från kritiker, fans och vid prisgalor. När de nu är tillbaka med skivan Det överexponerade gömstället pekar allt på att det kan uppstå ytterligare belastningar.

Till skillnad från hypen kring er förra skiva så har det varit relativt tyst inför ert kommande skivsläpp. Vad beror det på?
Conny Nimmersjö: En orsak kan vara att det förra skivsläppet omgärdades av comebackrykten då många trodde att vi hade lagt av. Sedan är det meningen att vi inte ska vara så synliga när vi inte gör någonting.
Mats Hellqvist: Det är lätt att tjata ut bandet eftersom det inte direkt är en enorm kontinent vi bor på.
C: Videon släpptes igår (21 feb) till Popsång och har redan 4000 träffar. Jag tror att det beror på att vi för första gången lyckats tajma att få både singeln och videon klar för release samma dag. Men bandets styrka har aldrig varit mediastrategi. Vi sätter istället ständigt käppar i hjulet för de som jobbar med det, så anledningen till att vi inte har synts så mycket är enbart vårt eget fel.

Jag har sett videon till Popsång. Har ni lyckats bli ännu galnare?
C: Det är lite individuellt, Mats och jag är de sunda och friska människorna, sen finns det de som blir sjukare.
M: Det vi är bättre på nu är att välja tillfällen när vi släpper lös.
C: Min före detta flickväns ex uttryckte det så här: “Du förlorar kontrollen, jag släpper den.”
M: Det är lite så det har blivit för oss.


Istället för att fråga vilka band ni har blivit inspirerade av tänkte jag vända på det. Vilka band och musikstilar tror ni har blivit inspirerade av er?
C:
Vi kan i alla fall säga att vi var ganska tidigt ute med att sjunga rockmusik på svenska. Det var väl vi, Olle Ljungström och några till.
M: Vi bröt nog en del ny mark där.
C: Bob Hund har ju alltid varit ett band som hållit hårt på sin integritet, den konstnärliga banan framför den kommersiella. På det sättet har vi nog varit inspirerande. Att bygga upp en integritet kan ta tio år men du kan förlora den på en eftermiddag.

Vad ville ni åstadkomma med Det överexponerade gömstället?
C:
Man tänker väldigt sällan på det yttre utan gör oftast skivan för en själv. Jag har oftast inga förhoppningar om vad de som lyssnar ska tycka.
M: Skulle vi tänka så hela tiden skulle vi aldrig nå fram till mål. Vi har aldrig varit så duktiga på att känna efter vart vinden blåser, utan vi har istället valt att kasta ut vårt material.

Annons

Vad bjuder ert tredje decennium som band på?
M:
Vårt tredje decennium börjar inte förrän i december då vi fyller 20 år som band. Så det är självklart omöjligt att svara på. (skratt)
C: Vi hoppas i alla fall på att det blir ett tredje decennium och vi avslutar starkt med att släppa två skivor i år.
M: Den 15 mars släpper vi Det överexponerade gömstället men redan nu ska vi påbörja inspelningen av ett album som vi planerar att släppa i november. Istället för att göra en sunkig samlingsbox så släpper vi en ny skiva istället.

Hur lyckas man med odödlighet?
M:
Ju mer de enorma showerna sväller ut och med den här fullständiga pornografin i kvällstidningarna blir det viktigare med integritet. Det är bara för mycket överallt vilket gör att det blir ännu viktigare att stänga in sig ibland.
C: Då kan man ju kolla på Melodifestivalen som är något utav motsatsen. Hur ska någon orka bry sig om artisterna när det dyker upp ett nytt gäng några månader senare?
M: Men är det inte så att vi har Idol under hösten, Melodifestivalen under våren och så kör vi “One more reagge for the road” under sommaren, så blir det perfekt.

Jag är ett nyfrälst Bob Hund-fan och såg min första konsert för två år sen.
Vad missade jag de första 18 åren?

M: Inget speciellt (skratt).
C: Egentligen ska det ju vara som att du inte har missat någonting. Om Bob Hund lyckas med att fortsätta vara Bob Hund så ska vi inte vara ett nostalgiskt band. Förhoppningsvis kan vi väcka samma känslor som vi gjorde 1993, men då kan vi inte låta likadant.

Vad gör ni om 10 år?
C:
Jag hoppas att vi fortfarande är ute och spelar då.
M: Du är ju en fantastisk optimist. Nej, men det gör jag också. När man tycker om något så mycket vill man inte tänka på att man ska sluta. Man är ju så barnslig. Vi borde ju ha skaffat oss ett riktigt jobb, men nu är det för sent.
C: Det är därför jag hoppas på att vi spelar om 10 år för annars kommer vi nog att bo i skokartong under en bro.

Conny är gitarrist och Mats är basist i Bob
Hund. Den 15 mars släpps det nya albumet,
Det överexponerade gömstället.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Sveriges bästa - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17