Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Summerburst 2012 – Housemusikens intåg i festivalsverige

Sveriges första renodlade housefestival fick stort genomslag förra året när de sålde slut Stockholm stadion med giganter som David Guetta och Eric Prydz. Nu är det en vecka kvar till nästa sammandrabbning och ingen mindre än Tiësto, världens kanske största dj, intar stadion. Men innan dess har vi hunnit besöka Göteborgseditionen som förra helgen lockade 10 000 besökare och bjöd på artister som Axwell, DeadMau5 och Avicii.

Summerburst är en frisk fläkt i den Way out West-dominerande kuststaden. Trots att festivalen är slutsåld är området relativt glest. Vindarna skiftar dock snabbt till högtryck när Axwell levererar en hitkavalkad som får publiken att dansa sig till vansinne. SHM-medlemmen visar att han klarar sig bra på egen hand, men variationen i låtmaterialet och det begränsade festivalljudet gör att trycket inte håller i sig i de 1,5 timmarna.

Axwell Summerburst

Deadmau5 bjuder som förväntat på en helt överlägsen ljusshow. Från det gigantiska podiet tillsammans med den upplysta backdroppen strömmar ett unisont flöde av kreativa bildspel, vilket bara det underhåller mig genom hela konserten. I tvära kast blandar han elektrohouse, dubstep och storslagen popmusik för bred publik. Dagen därpå intar Avicii scenen och bevisar att han är den stora stjärnan på festivalen. Den senaste hiten Silhouettes med Salem Al Fakir på sång vittnar om att han har någonting ännu större i sikte, samtidigt som Levels är världshiten av rang som får hela Göteborg att nästan flyga i luften.

Deadmau5

Om en vecka är det Stockholms tur att få ta del av danskavalkaden. Inte oväntat är allt snäppet större. Eller vad sägs om David Guetta, Tiësto och Sebastian Ingrosso som garanterat kommer ställa sig framför en massiv publik. Samtliga biljetter är slut till Summerburst på Stadion den 15-16 juni. Istället rekommenderar vi att hänga på blocket, starta en dansfest utanför i hopp om att åtminstone få känna på basen eller att dra till någon av de garanterat feta efterfesterna som kommer att gästas av celebra besök. Håll utkik på Summerbursts hemsida då programmet släpps ett par dagar innan det drar igång.

Vill du pröva lyckan med att ge dig på en tävling lottar Tunigo ut Vip-paket och en möjlighet att få träffa självaste Tiësto på festivalen. Tävla här!

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Summerburst 2012 – Housemusikens intåg i festivalsverige - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17