Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Stjärnproducentens lilla lamm

Mohombi Moupondo

RedOnes första tillskott till nya labeln 2101 Records ser ut och sjunger som en gudagåva. Är han verkligen så rar som han verkar eller är det en ulv i fårakläder vi har att göra med?

Sommaren börjar kännas som ett dimmigt minne, men då och då slungas vi tillbaka till uteserveringar och strandpartyn tack vare radion och dess musikaliska associationer till verkligheten. Mohombi tog många med storm med sommarplågan Bumpy Ride för ett par månader sedan. Men resan till Sveriges radiotopp började i Los Angeles.

– Eftersom vi hade samma umgänge i LA så tyckte grabbarna absolut att jag skulle ta ett möte med Red. Vi skulle gå tillsammans till studion och så skulle de presentera mig.

Svensk-afrikanen hade ingen aning om vad mötet skulle resultera i och det gick definitivt inte som han tänkt.

– Jag gick dit med låtar jag hade skrivit som låtskrivare. Jag gick inte dit för ett ”Mohombi som artist”-möte, utan det var mer, ja, att spela upp lite musik och sådär. ”Det här gör jag”, liksom. This is me.

Annons

Oväntad vändning
Även om mötet tog en lite annorlunda riktning än det var tänkt, blev det bra. Faktiskt bättre än han någonsin kunnat hoppas på. RedOne själv var helt säker på att Mohombi skulle platsa perfekt som artist nummer ett på nya labeln.

– För mig var det naturligt. Jag hade alltid hört att han var så grym, men jag hade aldrig fått höra hans grejer. Så fort jag hörde någon säga att ”Mohombi är här och vill träffa dig” sa jag bara ”Ok, absolut!”

RedOne tittade bakom hitsen som spelades upp och såg en grym artist bakom låtskrivarrollen.

– Han spelade upp alla låtar för mig och det var grymma hits. Men så fort han spelade låtar som han gör som artist, för sig själv påminde det lite om Lady Gaga och andra äkta artister som liksom kör sina grejer. Det var så unikt . Han ägde det. Så fort hans låtar började spelas så började han performa.

Det var inte svårt att övertyga skivbolagstoppen heller.

– När jag spelat upp tre låtar med Mohombi stod det klart. De sa bara

Hitmakeri på hög nivå
En låtskrivningsprocess kan ta lång tid och ska man vara två om bördan är samarbetet den viktigaste faktorn. Mellan Mohombi och RedOne finns uppenbarligen ett fantastiskt band.

–  Jag skickade en slask på ett track till Mohombi. Det var inte så bra. Sedan skickade han sin refräng på låten till mig när jag var i Holland. Då tänkte jag bara att jag verkligen måste steppa up my game.

Mohombi var också nöjd med prestationen.

– Haha, det var det första som kom i skallen – ”I wanna boom bang bang with your body yo, we’re gonna rough it up before we take it slow! Girl let me rock you rock you like a rodeo”. Refrängen blev grym.

Resultatet blir förträffligt när två hitgenier slår ihop sina talanger. Mohombi är alldeles för svärmorscharmig för att iklä sig rollen som badboy, men han ger ett genuint intryck. Hans sätt att prata om sin musik och hans taffliga, men samtidigt coola, dansstil får ömhetshjärtan att smälta. Mohombi är motsatsen till det kända talesättet – ett lamm i ulvakläder.

Källa: Universal MusicVisa kommentarer / Kommentera nu
Stjärnproducentens lilla lamm - Mohombi Moupondo Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17