Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Den ofrivillige poeten

Sean ”Slug” Daley

När Atmosphere med rapparen och textförfattaren Slug i spetsen tog med sig sitt Rhymesayers till Nalen i Stockholm berättade han om familjen, hiphop-atmosfären vi lever i och vikten av att nå ut till publiken.

Atmosphere anses vara pionjärer inom alternativ hiphop och en lika frisk fläkt i kulturen i början på 90-talet som 20 år senare. Slug beskrivs ofta som en poet, en lyriker och en förebild inom alternativ hiphop. Det är med fokus och välavvägda pauser som han berättar om sin syn på hur det känns att många har skapat sig en uppfattning av honom som en stor lyriker.
– Jag var aldrig särskilt intresserad av att skriva. När jag var ett barn så ville jag bara rappa och måla. Jag skriver inte poesi, böcker eller manus, så jag vet inte om jag förtjänar att kallas för vare sig författare eller skribent. Inte heller har jag studerat lyrik och jag bryr mig varken om vad andra skrivit eller om andra författare – jag bryr mig bara om rapp.

Sedan början av 90-talet har Atmosphere kört på i samma distinkta stil. Från det färglada till ett mörker som inte ens Slug riktigt verkar känna sig hemma i.
– Hiphop för mig är parallellt med livet. Var världen en bättre plats på 90-talet? Kanske inte bättre, men mindre komplicerad. Detsamma gäller hiphopkulturen. Vi dansade mer på 90-talet och alla höll på och “getting jiggy with it”. Vi klädde oss i silveroveraller eller gjorde Wu tang-tecknet, medan vi idag har grupper och artister som Odd Future, Based God, J Cole – så många fler olika stilar! Själva grejen är ju att allt förändras medan jag blir äldre och allt mer intar formen av en gammal grinig gubbe som anser att ungdomarna idag bara rappar om skit. Så det går inte säga att det var bättre förr eller sämre nu, det är evolutionen, precis som livet.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Den ofrivillige poeten - Sean ”Slug” Daley Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17