Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Maggiotåget och releasekonsert på Katalin

Den 27 april var inte bara dagen då hennes nya skiva, Satan I Gatan, skulle bli tillgänglig för alla fans. Arrangörerna hade dessutom chartrat ett tåg för ett 100-tal lyckliga själar som bland annat skulle rymma mig och min vän.

Tåget avgick från Stockholm med destination Uppsala, artistens hemstad, där hon ställde sig på scen inför 700 entusiastiska själar. På tåget blev vi försedda med öl, vin och wraps , men framför allt äntrade Veronica Maggio tåget och hälsade medpassagerarna välkomna.

Väl framme i Uppsala behövde vi inte vänta länge förrän Maggio ställde sig på scen och framförde, lite blygsamt, sju låtar med en konserttid på cirka 40 minuter. De nya låtarna lyser starkt. Inledande Satan I Gatan fungerar bra som öppningslåt och Jag Kommer är en självklar hit som skapar viss eufori i live-format. Tyvärr bränner det aldrig till och det kan lätt skyllas på premiärnerver som stökar, men jag måste även poängtera att Uppsalapubliken knappast visade upp sin bästa sida. Förmodligen får hon vänta på den hungriga festivalpubliken innan de nya låtarna kommer till sin rätta. Som extranummer dundrade hon iväg både Måndagsbarn och 17 år från förra succéskivan, vilket till och med fick den stela publiken att tända till.

Vi har en fin sommar att se fram emot och allt pekar på att Veronica står som en vinnare när året är över.

Recension: Satan I Gatan
Redan på debutalbumet, Vatten och bröd, kunde vi snabbt konstatera att det fanns potential. Tyvärr var hantverket bristfälligt och det var en spretig, och faktiskt något kall skiva. Som tur var kom Oskar Linnros in i bilden och kunde hjälpa Maggio in på den rätta musikaliska vägen i och med den andra fullängdaren, Och vinnaren är.

Annons

När så Satan I Gatan fick sitt releasedatum trissades förväntningarna upp, vilka motsvarades och överträffades. Rösten upplevs starkare än någonsin, texterna är ärligare och melodierna balanserar galant mellan danseufori och finstämdhet. Christian Walz har producerat musiken och Markus Krunegård har varit med på ett hörn – vilket skulle visa sig vara ett bra val. Jag Kommer är en självklar konsertfavorit och balladen Snälla Bli Min griper tag som inget annat hon tidigare gjort. Resten av albumet håller så hög klass att det faktiskt är svårt att greppa hur hennes svala pop från 2006 kunde utvecklas till något så starkt 2011.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Maggiotåget och releasekonsert på Katalin - Musik, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17