Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Riddarna

Stonerockfärgad livsglädje och en marknadsföringskampanj som heter duga har gjort västkustbandet till kanske det mest lovande Sverige har att erbjuda inom genren. Digital Lifes Josephine Sjöqvist gick på releasefest och bytte några ord med männen under djurmotivströjorna.

Rock n’ rollen är ju död. Så vad gör ni här?
Begraver skiten och predikar om livet efter döden.

Hur lärde ni känna varandra?
Vi kommer från Gotland… så det var oundvikligt.

Varför skriver ni texter på svenska?
Man slipper kompromissa med ord och översättningar när man gör texter på sitt hemspråk. Det är skönt att sjunga när man vet att alla hör vad man säger. Och så är musik på svenska fortfarande ett outforskat område vilket är kul. Dessutom är svenska ett snyggt språk. Mjukt, lite som engelskan. Det är kanske därför som en del folk från andra länder har tagit till sig våra låtar.

Videon till Glömma allt är riktigt snygg. Berätta om inspelningen.
Inspelningen var bland det jobbigaste och roligaste vi gjort. Mats Ek filmade och producerade allt. Edward tvingades klättra i berg i outhärdlig värme iklädd high school-jacka, uppleva kallsup efter kallsup i ett badkar, doppa sig om och om naken i en hamn och hugga ner en tall mitt i natten med en slö yxa. Sedan hängde vi oss upp och ned i en stålställning i åska och spöregn och kastade gräs och vatten på varandra till musiken också. Men grymt blev det.

Annons

Hur stora ska ni bli?
Vi har inget bestämt mål men vår taktik är att alltid röra oss framåt och då uppstår nya mål hela tiden. På en storhetsskala från 1-10 där 1 är någons gamla nirvanacoverband och där 10 är Elvis så kan vi bli en åtta. Det ska tilläggas att vi är väl medvetna om vår hybris och vårdar den väl.

3 viktigaste milstolparna för Riddarna:
– Maj 2010: Vi hittade producentparet Per Stålberg (Division of Laura Lee) och Olle Björk som spelade in vår EP. De läser oss som en öppen bok och vi pratar samma språk så vi är glada att vi funnit varandra.
– Augusti 2010: Vi blev med skivbolag (Novoton) och bokningsbolag (Halleluja).
– Oktober 2010: P3 Pop dedikerade en bit av programmet till oss med intervju och låtar från nya EPn.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Riddarna - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17