Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

P3 Guld 2013

Gala, glamour och populärmusik

När P3 Guld gick av stapeln på Scandinavium i Göteborg bjöds vi på märkliga tacktal och spektakulära liveframträdanden från Sveriges artistelit.

Drygt tre veckor in på det nya året var det i lördags dags att belöna förra årets musikaliska insatser på P3 Guld, som återigen var tillbaka i ett förväntansfullt Scandinavium. I vanlig ordning bjöds det på tårar från årets artist, långa och märkliga presentationer och en speedad Frej Larsson. Digital Life följde med hela vägen från det förhoppningsfulla förminglet på Pustervik till den överförfriskade efterfesten på Elite Park Hotel där vinster firades och förluster dränktes.

Icona Pop

Först ut på scen i ett fullsatt Scandinavium var Icona Pop, nominerade till Årets nykomling och Årets låt, som stilsäkert levererade monsterhiten I Love It till publikens stora jubel. Samma Icona Pop fick senare kliva upp och ta emot pris för Årets låt för just I Love It, men fick i Årets nykomling-kategorin se sig besegrade av Huddingesönerna Norlie & KKV.

Kvällens mest tacksamma vinnare var Linnea Henriksson som något otippat tog hem priset som årets artist (som i år bestod av endast kvinnliga nominerade) framför näsan på storheter som Laleh och Loreen, och med gråten i halsen bjöd på ett känsloladdat tacktal riktat till både hemstaden Halmstad och skivbolaget Sony.

Annons
Timo Räisänen och Linnea Henriksson

Årets dans gick föga förvånande till Swedish House Mafia som lika förvånande inte kunde delta på plats utan istället tackade röstarna med en kortfattad videohälsning. Bästa hiphop kunde förortsrapparna Labyrint enkelt plocka hem och progressiva Meshuggah snuvade Graveyard på priset för Årets rock/metal.

Vad vore en gala om inte Kent plockade hem priset som årets grupp. Ungefär lika uppseendeväckande var Maskinens vinst av Guldmicken för bästa liveakt.

Och om årets märkligaste presentation varit en kategori i kvällens gala hade förmodligen Titiyos besynnerliga, och ganska utsvävande, femminuters-presentation av ordleken “årets-gruppsex” tagit hem den relativt ostört. SVT var snabba med att klippa bort det från sändningen senare på kvällen, men vi som var där kommer minnas det som galans konstigaste sekvens.

Johnossi

Efter Timbuktu och Damns avslutande nummer begav sig artisterna och media unisont till Elite Park Hotel och Avenyn för efterfest. När festdeltagarna fått i sig lite buffémat, det professionella minglandet sakta men säkert tynat bort och festsuget växt sig starkare fick journalisterna snällt stänga av sina kameror och plocka ner pennorna vid midnatt för att låta artisterna få sitt välförtjänta firande.

Läs om alla vinnare

Visa kommentarer / Kommentera nu
P3 Guld 2013 - Gala, glamour och populärmusik Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17