Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Odd Future Wolfgang Kill Them All

Årets största hiphop-hype

Det kontroversiella hiphop-kollektivet OFWGKTA vill se blod och brutala dödsfall, frossa i pillercocktails och avrunda med självmord.

Med becksvart humor och mörka brutala mardrömsbeats provocerar de utan att någonsin tappa greppet om hur de får musik och lyrik att ta sig utanför tidigare strikta ramar. I sommar intar den tio man starka armén Sverige när den stormar Hultsfredsfestivalen. 

Stiger upp från underjorden
Tyler, The Creator, i mediala sammanhang kollektivets talesperson, släppte passande nog sitt första album Bastards på juldagen för två år sedan. Skivan hamnade på 32:a plats när Pitchfork rankade 2010 års bästa album och det var här som Odd Future tvingade sig upp från undergroundscenen till att bli en av världens mest hypade hiphop-grupper – och det innan de ens hunnit släppa ett officiellt album tillsammans. Kollektivets andra ansikte utåt kallar sig för Earl Sweatshirt, är 17 år gammal, och blev förbjuden av sin mor att släppa sitt självbetitlade album eftersom hon ansåg musiken vara för omoralisk, äcklig och våldsam. Istället distribuerades materialet för fri nedladdning på gruppens webbplats, precis som resterande medlemmars material.

Mest uppmärksamhet har Tyler, The Creator fått för musikvideon till Yonkers där han sväljer en kackerlacka, spyr upp den för att slutligen begå självmord genom hängning. När medierna kallar musikstilen för Horrorcore, ber de snällt journalisterna att dra åt helvete. Jag väljer att kalla gruppen för det mest upplyftande på hiphop-scenen just nu och hoppas att de skonar mig när jag ställer mig framför scenen på Hultsfredsfestivalen i sommar.

Tyler, The Creator kommer att ställa sig på scen med bruten fot, men under spelning op Roskilde ska han ha gjort tappra försök att hoppa runt på ett ben. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att Frank Ocean bestämmer sig för att närvara då han uteblivit från tidigare konserter. 

Annons

Nedan följer setlisten från när de spelade på Electric Ballroom i London den 6 juli. Lär er den utantill och ni borde stå säkra den 14 juli.

 • 64
 • Transylvania
 • Tron Cat
 • AssMilk
 • Slow It Down
 • Orange Juice
 • Yonkers
 • Fuck The Police
 • Sandwitches
 • Radicals
 • Earl

Crewmedlemmar: Tyler, the Creator, Earl Sweatshirt, Hodgy Beats, Domo Genesis, Mike G, Frank Ocean, Left Brain, Syd tha Kydengineer, Matt Martians, Hal Williams, Jasper Dolphin och Taco
Skapar: Mörk och skruvad hiphop
Aktuell med: Tyler, The Creators nya skiva Goblin och festivalspelning på Hultsfredsfestivalen

Rapport från spelningen kommer nästa vecka!

Visa kommentarer / Kommentera nu
Odd Future Wolfgang Kill Them All - Årets största hiphop-hype Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17