Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nya skivsläpp

Svensk superstjärna, amerikanskt rockband och en popfärsking. Josephine har lyssnat igenom några av septembers spännande skivsläpp och kommer här med sitt utlåtande.

bodytalkpt2

Robyn – Body Talk Pt.2

Precis som på förra skivan varierar kvaliteten på spåren en del och även om det här är en slags uppföljare blir man ändå lätt besviken på likheterna albumen emellan. Du finner hitförsöken med extra många ”baby” i texten, de fåackordiga 90-talsverserna och de självklara beatsen som uppfyller kraven hos landets dj:s. Texterna är som alltid med Sveriges popdrottning under all kritik, men bortsett från dem finns några guldkorn. U Should Know Better, samarbetet med Snoop Dogg, avslutar till exempel skivan finemang.

Avenged Sevenfold – Nightmares

Det finns inte så många rockband som lyckas med tuff image och albumtitlar som för tankarna till mörka skogar i helvetet längre. Men trots stundtals överproducerade sångröster låter Nightmares faktiskt ganska heavy-metal. Rockballader gone Yngwie Malmsteen-crazy som Buried Alive blandas med typiska Avenge Sevenfold-dängor som Welcome To The Family och mjukare bitar som Tonight The World Dies. Det känns som att de flesta skulle kunna hitta ett guldkorn på den här skivan, såväl rockfantaster som balladbölare.

Chief – Modern Rituals

Ensamma och brustna hjärtan, besvikelser på kärleksfronten och stora känslor är texttemat för det amerikanska popbandet Chief. Med hjärtskärande melodier, melankoliska gitarrer och ständigt lite för långsamt tempo känns syftet med musiken ganska självklart; det ska gå bra att deppa till. Tyvärr är albumet både förutsägbart och tråkigt att lyssna på. Sången är onyanserad och arrangemangen av låtarna är i stort sett identiska. Verkligen inget att hurra för.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nya skivsläpp - Musik, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17