Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Musikåret i spåkulan

Förra musikåret gav oss en splittrad svensk rapduo som resulterade i två sologenombrott. Det blev även ett nytt succéår för Sveriges mest folkkäre artist och en amerikansk rappares återtåg till kungatronen. Med minnet fortfarande starkt och intrycken många, ger vi oss in i ett nytt år. Det här kan ni förvänta er 2011.

[dropcap]D[/dropcap]et blir en divornas kamp i år. Lady Gaga ligger i täten och kommer med albumet Born This Way. Bland utmanarna finner vi inga mindre än Madonna, Britney Spears, Beyoncé och Janet Jackson.

Arenarockens gladiatorer ska föra en blodig batalj. Eller vad sägs om nya skivor från Foo Fighters, Coldplay, Red Hot Chili Peppers och Radiohead. I toppen finner vi U2 som efter sin 360 Tour slog samtliga band på fingrarna med en massiv scenanordning. Under 2011 släpper de albumet Songs Of Ascent.

Kings of Leon brukar kallas för söderns svar på The Strokes och de ser ut att headlina flera av de största festivalerna i sommar med det färska albumet Come Around Sundown. Till mångas glädje är även The Strokes tillbaka med en ny skiva den 22 mars. Än så länge är bara ett fåtal turnédatum satta men vi drömmer oss bort till en sen sommarkväll framför en svensk festivalscen.

För de med baggy-jeans och stora t-shirts kan vi lugnt säga att det blir ett grymt år. Årets samarbete står legenderna Kanye West och Jay-Z för och de har redan släppt första singeln H.A.M från det kommande albumet, Watch The Throne. En av de största rapparna och producenterna genom tiderna, Dr. Dre, kommer med sin skiva Detox och har stora planer på att återta tronen som kung av hiphop. Snoop Dogg, Talib Kweli och Lupe Fiasco skämmer bort oss ytterligare med nytt material.

Annons

Det svenska popfenomenet The Ark satsar under året på att ge oss ett riktigt farväl med en sista turné och en samlingsplatta för att summera karriären. På den svenska musikscenen kan vi dessutom glädjas åt skivor från Roxette, Those Dancing Days, Veronica Maggio, Lykke Li och Robyn.

De eviga ungdomarna i poppunk-bandet Blink 182 har tagit en sex år lång paus efter det senaste titellösa albumet. Samtliga i bandet närmar sig sin 40-års kris vilket gör att de helt enkelt bestämmer sig för att släppa ett nytt album.

På den alternativa scenen har vi några riktiga toppar att se fram emot. Det hyllade Glasgow-bandet Glasvegas släpper uppföljaren till det självbetitlade debutalbumet och har en ny, svensk trummis vid namn Jonna Löfgren. Lägg även till kommande album från White Lies, Fleet Foxes och indiehjältarna Bright Eyes.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Musikåret i spåkulan - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17