Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Mr. Fatty – En hitsaga

Reggae är hans liv och inspirationen till musikskapandet får han från Guds närvaro. Million Stylez är nu aktuell med sitt andra album Everyday och Josephine tog ett snack med honom om allt från religion, reggae och autotune-fusk till hittarna Miss Fatty och Supastar.

Hur kommer det sig att du började med hela dancehall, rasta och reggae-grejen?

Jag började faktiskt med hiphop, men jag har lyssnat på reggae större delen av mitt liv. Det var bara ett naturligt steg att börja röra mig åt det hållet. Reggae introducerade mig senare till rasta och genom rasta fann jag Jesus Kristus.

Vad betyder musik för dig?

Det har blivit mitt jobb just för att jag tjänar pengar på det, men det är bara ett plus. Det är som terapi för mig att gå ner till studion och lätta på mitt hjärta. Musik är mitt kall.

Annons

Livnär du dig helt på musiken?

Jag har gjort det sedan jag släppte Miss Fatty. Innan dess extraknäckte jag som fritids- och dagisvikarie och jobbade som MC och dj på helgerna. Och så fick jag spelningar emellanåt.

Ja, Miss Fatty blev ju en superhit. Var det målet att slå igenom så stort?

Det var inte direkt målet, men jag visste däremot att den skulle bli en världshit så fort jag hade kommit på refrängen.

Hur viktigt är det att spela live?

Jag tycker att en artist ska kunna leverera lika bra live som i studion, om inte bättre. Med dagens studioteknik kan nästan vem som helst spela in någon töntig gimmickgrej på ett technobeat och så blir det en världshit om skivbolaget gillar det. Konsten är att få en publik som aldrig hört dig att börja röra på sig. Jag själv ger alltid 1000 procent!

Det har blivit rätt vanligt för hiphop-artister att använda sig av funktionen autotune. Du är en av dem. Hur funkar det live? Blir inte publiken besviken?

Jag använder ”en touch” autotune på vissa av mina låtar, men aldrig när jag sjunger live. Jag har faktiskt tränat på att efterlikna det soundet och ibland tror faktiskt vissa att jag kör playback. Men då säger jag att jag har en autotune inbyggd i halsen. Jag vet, jättetråkigt skämt, haha.

Million om fildelning: Jag är konstigt nog för det, trots att jag själv är artist och släpper skivor. Det är ett sätt för osignade artister att nå ut till världen på det smidigaste och snabbaste sättet. Dessutom är det gratis.
Teknikpryl han inte kan vara utan: Min laptop. För där kan jag göra allt: kolla mina bokningar, lyssna på musik och t.o.m. spela in om jag kopplar in ännu en teknikpryl jag inte kan vara utan – min mick.

Vilka förväntningar ska vi ha på Everyday?

Ni ska bara förvänta er en riktigt fet platta med en blandning av roots, reggae, dancehall och några crossovers. Everyday är mer utvecklad och mognare i soundet än min förra platta From a Far.

Varför har inte Supastar slagit igenom lika hårt som Miss Fatty än?

Miss Fatty var låten som breakade mig. Den var helt rätt i tiden och den har ett helt unikt sound. Den är faktiskt fortfarande den största låt jag har gjort. Supastar är mer en crossover som vissa fortfarande inte har smält eller förstått.

Hur fick du inspiration till låtarna?

Som med alla mina låtar får jag inspiration av livserfarenheter, men det jag får min absolut största inspiration från är Guds närvaro som jag känner inom mig varje dag.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Mr. Fatty – En hitsaga - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17