Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Går en annorlunda väg

Moa Lignell

Första eller tredje plats spelar ingen roll, med facit i hand framstår Alingsås singer-songwriter Moa Lignell som den stora vinnaren av Idol 2011. Efter att ha toppat Itunes försäljningslista under våren är hon äntligen aktuell med sitt debutalbum.

När vi träffar henne i hotellets lobby möts vi av en glad men trött Moa som just kommit tillbaka från en lång fotosession.

Det var ett tag sedan vi såg dig i Idol. Vad har du haft för dig sedan dess?
– Jag har verkligen haft fullt upp sedan dess. Jag släppte min singel, jag var i Kanada och spelade in en musikvideo, jag började skiva låtar till skivan, spelade in skivan, var med på Rix Fm Festival…

Hur har arbetet med skivan sett ut?
– Jag jobbade tillsammans med producenten Tobias Fröberg och spelade in den hos honom på Gotland. Vi skrev musik ihop och jobbade fram grymma låtar som jag sedan skrev text till. Jag har även skrivit två låtar tillsammans med John Engelbert från bandet Johnossi.

Var det inte svårt att följa upp dunderhiten When I Held Ya?
– Faktiskt inte. Det var många som undrade hur jag skulle leva upp till den, men jag har aldrig känt någon press att skriva hitlåtar. Jag vill skriva bra låtar som jag är stolt över. Sen får de bli hits eller inte.

Annons

Hur ser du tillbaka på tiden i Idol idag?
– Jag saknar den. Det är skönt att det är över eftersom det var jobbigt, men samtidigt var det så jävla roligt. Jag kan inte fatta att det var ett år sedan heller. Det känns som om det var i förrgår.

Jag kan ändå tänka mig att du har lärt dig mycket längs vägen. Om du kunde åka tillbaka i tiden för att ge dig själv ett gott råd innan din första audition, vad hade du sagt?
– Det är kul för jag ångrar verkligen ingenting från Idol, och allt jag gjorde där har lett fram till det jag gör idag. Jag hade nog sagt ”kör hårt, Moa! Jag litar på dig!”.

Albumet A Different Path släpptes den 12 september.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Går en annorlunda väg - Moa Lignell Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17