Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Metaltown – 18 juni, Göteborgs Galopp

Efter första dagens urladdning från System of a Down och nattens busskaos är det med mörhet i kroppen vi vaknar upp i ett regnigt Göteborg. Förutsättningarna är inte optimala, men det är ingenting som inte ännu en dag med en strålande metallineup kan rädda.

Avenged Sevenfold
Festivalens största överraskning stod Avenged Sevenfold när de bjöd på den mäktigaste och mest storslagna upplevelsen sedan System of a Down avrundade kvällen dagen innan. Inte ens regnet kunde stoppa detta explosiva band. Publikens gensvar gjorde det tydligt om hur jävla bra de faktiskt byggde upp och förvaltade den tyvärr något korta låtlistan.

Korn
Korn slogs mot en sliten festivalpublik och att de av någon märklig anledning spelade på den näst största scenen, ett beslut som förbryllade många när spelschemat släpptes. Det är återigen riskabelt trångt framför scenen och i gångarna är det tjockt med folk. Korn levererade dock sin experimentiella nu-metal med lekfullhet och energi. Samtidigt så är de inte lika spännande längre och det som en gång var originellt och nyskapande känns numera gammaldags – en beskrivning som inte passar Korn särskilt bra.

Volbeat
När Volbeat gick på största scenen för att avsluta festivalen började en stor del av publiken lämna området, förmodligen på grund av gårdagens transportproblem. Jag vill ändå tro att det berodde på ett Volbeat som äntligen börjar röra sig ut ur strålkastarljuset. De öser på med sin tramsmetal och står för festivalens tråkigaste konsert. Det var till och med så illa att jag var tvungen att investera i en mellanöl för 65 kronor på festivalens utskällda ölområde.

Ses nästa år
Hemfärden gick desto bättre denna andra dag och i det stora hela bjöd Metaltown på en grym festival med en nära på perfekt metallineup. Arrangemanget, området och transporterna till och från festivalen måste däremot förbättras till nästa år och kanske borde de till och med slopa Göteborgs galopp och gå tillbaka till att vara den stadsfestival som publiken förälskade sig i en gång i tiden.

Annons

Foto: Tobias Ekvall

Visa kommentarer / Kommentera nu
Metaltown – 18 juni, Göteborgs Galopp - Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17