Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Månadens viktigaste konserter, november

Missa inte!

Patrick Wolf, My Morning Jacket, Wiz Khalifa och Saxon.

Patrick Wolf

11 november, Debaser Medis – Stockholm

Den brittiska indiepoparen med en förkärlek till storslagna electrovibbar förärar oss med ett besök. Patrick Wolf är aktuell med färska albumet ”Lupercalia” som är hans femte i ordningen. Född och uppvuxen i de södra delarna av London spenderade Wolf sin uppväxt i en kreativ familj. Han började sin musikaliska karriär med violinlektioner och har genom karriären lärt sig bemästra både ukelele och piano, något som ytterligare utvidgar ljudbilden och befäster Patrick Wolf som en tvättäkta multitalang.

My Morning Jacket

17 november, Mejeriet – Lund

19 november, Munchenbryggeriet – Stockholm

Annons

Rockhjältarna från Lousville, Kentucky är sparsamma med Sverigebesöken – en konsert för åtta år sedan är gruppens enda tidigare framträdande på svensk mark. My Morning Jacket är ständiga kritikerfavoriter och när deras senaste skiva, Circuital, släpptes tidigare i år ledde det till stående ovationer och ett massivt jubel från en enig kritikerkår.

Wiz Khalifa

21 november, Munchenbryggeriet – Stockholm

Det räcker med att nämna Black and Yellow för att förklara vem denna 24-åriga North Dakota-rappare är. Wiz Khalifa gör svängig hiphop av kvalité – hitanpassad och färdigpaketerad för Billboardlistan. Tidigare i år gjorde han dessutom succé på Way Out West och lät Kanye West stå för floppen.

Saxon

29 november, Kulturbolaget – Malmö

30 november, Trädgårn – Göteborg

2 december, Munchenbryggeriet – Stockholm

Heavy Metal-hjältarna i brittiska Saxon flyger över till Sverige för en trippel. Saxon tillhör vad som brukar beskrivas som New Wave of British Heavy Metal, med stora framgångar från början av 80-talet till slutet av decenniet. Åtta album på UK Top40, fyra album på UK Top10, två album på UK Top5, samt sex singlar på UK Top20. Dessutom är Saxon ansvariga för att ha influerat band som Metallica, Megadeath och Hammerfall.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Månadens viktigaste konserter, november - Missa inte! Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17