Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Månadens viktigaste konserter, december

Missa inte!

J. Cole, Deportees, Wolf Gang och The Vaccines.

J. Cole

7 december, Nalen – Sthlm

Precis som det bootleggade blandbandet en gång skapade hobbyartisternas stora genombrott är nu mixtapen det legitima sättet för bloggarna att sprida sina hyllningar till oss vanliga dödliga. J Coles mixtape från 2007 tog en tur i bloggosfären och sedan raka vägen in på Jay Z:s kontor. Debutalbumet Cole World: The Sideline Story befäste J Coles storhet att med hård ömtålighet berätta om livets kamp.

Deportees

7 december, Debaser – Malmö

Deportees hade levererat årets platta innan den ens släppts. Efter släppet fortsatte hyllningarna att hagla över Umeåbandet med existentiella texter och allvarsamt tonsatt popmusik. Viljan att säga något sträcker sig opretentiöst vidare från ljudspår på skiva till intim klubblokal – ingen lätt uppgift om det inte var så att Deportees största genomslagskraft är känslan av frihet.

Annons

Wolf Gang

14 december, Debaser Slussen – Sthlm

Efter ett års trägen väntan är det dags för Max McElligott aka Wolf Gang att bevisa debutplattan, Suego Faults, storhet på scen. Den 24-åriga kringresande sonen började sin musikaliska bana iklädd kilt och pipa, marscherandes längs med de skotska gatorna. Att se det stora landskapet sträcka sig från bilfönstret ut i oändligheten har format hans breda musikaliska penseldrag, vilket gör att Wolf Gangs musik inte räds för att vara stort, vackert, luft och jord.

The Vaccines

16 december, Debaser Medis – Sthlm

Med snabb och stor framgång i Storbritanniens ödesdigra hypemaskineri kommer bandet tillbaka till Sverige för femte gången. I sedvanlig anda vet britterna hur man river i strängarna och slamrar på trummorna utan att det ska låta varken stort eller smått. Bandet hymlar inte med referenser som Phil Spector och The Ramones. Att deras senaste besök var en jävla käftsmäll gör att vi längtar till den sjätte gången.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Månadens viktigaste konserter, december - Missa inte! Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17