Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Looptroop Rockers drömmer professionellt

De är gamla i gamet men vet fortfarande hur drömmar formas. Det har gått en tid sedan gruppen satte Christer i klistret, men strävan efter att producera hiphop i internationell klass är fortfarande kvar.

Hur ser ni idag på musiken som ni skapade i början av karriären?

Promoe: Jag lyssnar inte på den så ofta men jag ser på den med mycket värme. När jag väl lyssnar är det som att hänga med en yngre version av sig själv, nästan som att hänga med lillebrorsan som tror sig ha koll på läget. Det har han inte men han är på väg åt rätt håll.

De senaste veckorna har ni via er blogg publicerat inlägg om personer som ni anser är “Professional Dreamers”. Har ni alltid ett starkt koncepttänk när det är dags att spela in en ny skiva?

Supreme: Det kan vara väldigt olika men med den här plattan så hade vi tidigt titeln klar. När vi har kroppen på albumet klar, och när alla pusselbitarna är på plats är det dags att fylla igen tomrummen med det som passar in. Jag själv älskar att tänka konceptuellt.

Annons

Hur skulle ni beskriva en professionell drömmare?

P: Någon som vågar släppa taget och ta ut svängarna. När du väl har bestämt dig så stoppar du inte för lite motgångar.
S: Så tänker jag också när vi tittar på de här människorna vi har fotat och skrivit om på hemsidan. Det kan slå en att man inte riktigt vet hur de har hamnat där. Men i grund och botten så vet man att det är för att de gett sig fan på vad de vill göra och sedan kämpat för det.

Var hämtade ni er inspiration till Professional Dreamers?
S: Något som jag tyckte var inspirerande var att vi hade varit ifrån varandra ganska länge.Mange hade gjort två soloplattor, Mårten sin soloplatta, jag var turnéledare åt Timbuk och Tommy hade tagit en paus. Så blotta tanken på att vi fyra skulle få köra tillsammans igen var grymt inspirerande.

Kändes det annorlunda att vara tillbaka eller klaffade allt direkt?

S: Det är ju alltid bra att vara ifrån varandra då man kommer tillbaka med nya erfarenheter och kunskaper. Jag älskar vetskapen om att när vi sätter oss i ett rum är det bara för oss att börja hitta på saker, skriva låtar, göra musik och sedan åka på en stor turné. Vårt arbete grundar sig i fantasin och vi lever på att dagdrömma.

[quote]Looptroop Rockers består av Promoe (Mårten Edh), Supreme (Mathias Lund Isén), Embee (Magnus Bergkvist) och Cosmic (Tommy Isacsson). I vår och sommar blir det turné med nya skivan, Professional Dreamers.[/quote]

Visa kommentarer / Kommentera nu
Looptroop Rockers drömmer professionellt - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17